Ishod finala Lige prvaka određuje novog hrvatskog rekordera

Ishod finala Lige prvaka određuje novog hrvatskog rekordera

Večeras od 20:45 će se u finalu Lige prvaka sastati Real Madrid i Juventus, a kako god utakmica završi Hrvatska će imati osvajače najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja. Naravno riječ je o Luki Modriću i Mateu Kovačiću s jedne i Mariju Mandžukiću i Marku Pjaci s druge strane.

No, poseban fokus treba staviti na prvotimce Modrića i Mandžukića budući da će jedan od njih nakon finala postati novi hrvatski rekorder. U slučaju da Real pobijedi u Cardiffu Luka Modrić će postati Hrvat s najviše osvojenih Liga prvaka (3), dok bi trijumfom Juventusa i Mandžukića dobili prvog Hrvata koji je Ligu prvaka osvajao s dva različita kluba.

Ono što je poznato već je sigurno činjenica kako će Hrvatska petu uzastopnu sezonu imati pobjednika Lige prvaka. 2013. godine je niz započeo Mario Mandžukić u dresu Bayerna, da bi godinu dana nakon njega ‘klempavi’ trofej osvojio Luka Modrić s Realom. Potom je uslijedilo slavlje Barcelone i Ivana Rakitića, dok su prošle godine Ligu prvaka osvojili nogometaši Reala, odnosno Luka Modrić i Mateo Kovačić. Bilo kako bilo večeras će Hrvatska u Cardiffu dobiti novog rekordera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.