Iskreno, nisam znao da je Dražen zabio 44 koša mislio sam da je zabio više!

Iskreno, nisam znao da je Dražen zabio 44 koša mislio sam da je zabio više!

Hvala ti, Bojane, u ime obitelji Petrović!

Bojan Bogdanović/Getty Images

Rekao je Bojan iznenađeno nakon svoje spektakularne izvedbe dodavši: “Jako se ponosim što sam izjednačio njegov rekord. Shvatio sam da bi mi to mogla biti najbolja noć u NBA karijeri.”

Podsjetimo kako je Bogdanović s brojem 44 postigao  44 koša za Netse i time učinio nešto što će se dugo pamtiti.  U pobjedi  Netsa  protiv Sixersa (131:114), Bojan je svojom igrom podsjetio navijače Netsa na jednog velikog hrvatskog košarkaša kojeg su prije 23 godine imali u svojim redovima.

U siječnju 1993. Dražen Petrović je protiv Houstona isto tako postigao 44 koša pa je Bojan upravo izjednačio klupski rekord svog slavnog sunarodnjaka kad su u pitanju koševi igrača rođenih izvan SAD-a.

Bogdanović je do te utakmice u samo četiri susreta postigao 20 i više koševa, no te je noći bio nezaustavljiv. Uputio je čak 27 puta loptu prema košu.

 “Viđao sam Bojana tako “vrućeg” i prije, no ovaj put imao je više kvalitetnih lopta. Zabijao je na različite načine. Trčao je u kontre, postizao trice, šutirao iz bloka. Demonstrirao je napadačku raznovrsnost”, ustvrdio je najbolji igrač Netsa, centar Brook Lopez.

“Velika Bojanova utakmica, kad smo trebali potisak, on je bio taj koji nam ga je dao. Bilo ga je sjajno gledati kako šutira. Nosio nas je na svojim leđima”,  rekao je trener Netsa Tony Brown.

Pokušavao je Bojan i dodavati. Kad su ga pitali zašto je tako nesebičan, naš se igrač našalio: “Znate, Europljanin sam i nije mi teško dodati loptu.”

Vijest o rekordnoj noći Bojana Bogdanovića obradovala je posebno obitelj Petrović.

“Fasciniran sam. Nisam očekivao da će Bojanu takvo što uspjeti. Bio je “vruć”, a i suigrači su ga tražili, no u svakom slučaju ta 44 koša dostojna su divljenja”, rekao je Aleksandar Petrović te se zahvalio u ime obitelji što je ovakvom izvrsnom utakmicom povratio sjećanje na Dražena.

Na sljedećoj poveznici pogledajte kako je izgledala njegova spektakularna izvedba te noći. Bojan Bogdanović u svom najboljem izdanju, 44 postignuta koša skinut rekord Barclays Centera otkako su se Netsi u njega uselili.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.