Iskusna Španjolska porazila mladu Hrvatsku

Iskusna Španjolska porazila mladu Hrvatsku

Hrvatska se ipak nije uspjela plasirati se u finale Europskog prvenstva.

HRS/Facebook

Španjolska reprezentacija ipak je bila jača od reprezentacije Hrvatske u polufinalu Europskog prvenstva.

Kauboji su igrali dobro u početku utakmice. U prvih 12 minuta sjajno smo odigrali, izgledalo je da ćemo otići na više od pet razlike i već u početku “slomiti” Španjolsku i plasirati se u finale Ep-a

U napadu je naša vanjska linija dobro kombinirala, a Slišković i Kopljar su zabijali golove.
Marko Kopljar bio je naš najbolji pojedinac, vodili smo 4-1 i imali napad za +4, izbornik Španjolaca pozvao je minutu odmora i nakon toga vidjeli smo novu Španjolsku. Igrali smo dobro nešto više od 20 minuta, imali 13:10. Onda smo upali i crnu rupu. Jako smo loše igrali u obrani, dozvolili Španjolcima da razigravaju na crtu odakle nas je kažnjavao Aguinagalde, ali i drugi igrači koji su nam ulazili na crtu.

Španjolci su nam zabili osam golova, a primili samo jedan. Na odmor smo otišli s minus 4, 18-14. U nastavku smo
zaigrali  čvrsto u obrani, nešto je obranio i Stevanović, ali Španjolci su nam uspjeli zabiti nekoliko golova u zadnjim sekundama akcije, kada su suci već imali podignute ruke zbog pasivnog napada. U napadu smo se mučili, nikako nismo uspjeli razigrati naše pivote, a malo je stala vanjska linija. Ipak smo se uspjeli vratiti u utakmicu, nekoliko puta doći na minimalni zaostatak, ali je Španjolska svaki put dala gol za plus 2.

Koštali su nas i neki primljeni golovi s igračem više, ali i tehničke greške. Španjolci su pokazali iskustvo i zaustavili  nam najbitnije igrače i jednostavno nismo imali sreće da preokrenemo rezultat na našu stranu.

U nedjelju Kauboji igraju za brončanu medalju protiv Norveške.

 

Najefikasniji u našim redovima bio je Slišković sa 6 golova. Marić, Kopljar i Štrlek su zabili po 4, Horvat i Karačić po 3, Čupić i Šebetić po 2, a Duvnjak 1 gol.

Španjolce su predvodili Garcia i Rivera s po 6 golova. Aguinagalde i Tomas su zabili po 5, Entrerrios 3, Ugalde 2, a Maqueda 1 gol.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.