Island i Saudijska Arabija na SP-u u rukometu

Island i Saudijska Arabija na SP-u u rukometu

Oni će zamijeniti Bahrein i Ujedinjene Arapske Emirate koji su početkom studenog službeno odustali od nastupa na svjetskoj smotri u Kataru.

UAE i Bahrein ovoga tjedna su opet izrazili želju za nastupom u Kataru, ali IHF je odbio njihovu želju te je uvrstio dvije nove reprezentacije na popis sudionika Svjetskoga prvenstva. Island je uvršten u skupinu C gdje se nalaze Francuska, Švedska, Alžir, Češka i Egipat, dok će Saudijska Arabija igrati u skupini D s Danskom, Poljskom, Rusijom, Argentinom i Njemačkom.

IHF se obratio priopćenjem: “IO IHF-a smatra kako su odluke o odustajanju bile konačne, te stoga nije uzeo u obzir naknadne dopise ta dva saveza. Također, Bahrein i UAE su kažnjeni sa po 100.000 švicarskih franaka zbog odustajanja nakon što je već obavljen ždrijeb SP-a. Suočeni sa nastalom situacijom, odlučili smo jedno od upražnjenih mjesta dodijeliti Aziji, a jedno Europi. Kontinentalni savezi odlučili su ta mjesta dodijeliti Saudijskoj Arabiji i Islandu”

Na SP u Kataru će nastupiti i Hrvatska koja će u prvom krugu igrati u skupini B s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.