Istok Rodeš najboljim rezultatom druge vožnje zaključio sezonu

Istok Rodeš najboljim rezultatom druge vožnje zaključio sezonu

U ukupnom poretku slalomaša Istok Rodeš sezonu je završio na 21. mjestu sa 111 bodova.

Na posljednjem slalomu Svjetskog kupa voženom na završnici u Soldeu (ANDORA) Istok Rodeš je fenomenalnom drugom vožnjom s najbržim vremenom došao do novog Top 10 plasmana i osvojio novih 26 bodova.

Nakon prve vožnje Istok je bio 22. da bi se senzacionalnim najboljim vremenom druge vožnje popeo u konačnom poretku na 10. mjesto s ukupnim vremenom 1:50.24 i zaostatkom od 1.28 sekunde za pobjednikom Francuzom Clement Noelom.

Drugi hrvatski predstavnik u završnici, Elias Kolega nije uspio osvojiti bodove, utrku je završio na 21. mjestu.

Ovaj rezultat Istoka Rodeša odličan je završetak sjajne sezone za hrvatsko skijanje i s veseljem očekujemo novu sezonu i nove uspjehe.

U ukupnom poretku slalomaša Istok Rodeš sezonu je završio na 21. mjestu sa 111 bodova, Elias Kolega na 25. s 81 bodom, Matej Vidović na 29. sa 66 bodova dok je Filip Zubčić sezonu završio na 27. mjestu u ukupnom poretku veleslaloma sa 62 boda.

Marcel Hirscher (AUT) osmu je godinu za redom sezonu završio kao najbolji skijaš u ukupnom poretku, a osvojio je i svoj šesti veleslalomski i šesti slalomski Mali kristalni globus.

Kod žena, Amerikanka Mikaela Shiffrin je ove sezone osvojila svoj treći Veliki kristalni globus i šesti Mali kristalni globus u slalomu te Male kristalne globuse u veleslalomu i Super veleslalomu.

Spustaške kristalne globuse osvojili su Nicole Schmidhofer (AUT) i Beat Feuz (SUI), dok je u superveleslalomu slavio Dominik Paris (ITA) u muškoj konkurenciji. U alpskoj kombinaciji globuse su osvojili Alexis Pinturault (FRA) i Federica Brignone (ITA).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.