Istra 1961 finalizirala posao: Puljani u američkim rukama za tri milijuna dolara

Istra 1961 finalizirala posao: Puljani u američkim rukama za tri milijuna dolara

Istra 1961 je i službeno u američkom vlasništvu...

Stadion Aldo Drosina/Foto: commons.wikimedia.org

Ruski poduzetnik Mihail Ščeglov prodao je većinsko vlasništvo u Istri 1961 američkom investicijskom fondu na čelu s odvjetnikom Michaelom Gloverom. Prema neslužbenim informacijama cijena je tri milijuna dolara, a više detalja će biti poznato nakon sjednice Skupštine u četvrtak. Podsjetimo, isti fond je htio kupiti Hajduk.

Ugovor je sinoć potpisan u Zagrebu, a Amerikanci su prije nekoliko mjeseci klubu već dali pozajmicu. Glover će danas posjetiti stadion. U četvrtak se očekuje službena verifikacija posla, kad će novi vlasnici vjerojatno objaviti kakve planove imaju. Klub će doživjeti mnogo promjena, ali vjerojatno ne odmah. Nova sezona počinje već sredinom srpnja i Igor Pamić će vrlo vjerojatno ostati trener unatoč protivljenju dijela navijača. Radonjić, Špehar i Pamić su na posudbi iz Dinama i vjerojatno će se vratiti u Maksimir. Obšivač pregovara sa Splitom.

Prvi Gloverov suradnik bit će Sead Karaselimović. Za sad je upitan status direktora Nevena Šprajcera. Podsjetimo, riječ je o osobi s nepravomoćnom presudom za podmićivanje sudaca protiv koje se također vodi istraga zbog financijskih malverzacija u Karlovcu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.