Istra 1961 službenim priopćenjem objasnila smjenu Pamića

Istra 1961 službenim priopćenjem objasnila smjenu Pamića

Završio je mandat trenerskog rekordera u HNL-u...

Stadion Aldo Drosina/Foto: commons.wikimedia.org

Na službenoj stranici Istre 1961 objavljeno je priopćenje o smjeni trenera Igora Pamića. Inače, riječ je o treneru koji je klub vodio točno četiri godine, šest mjeseci i šest dana, a to je rekord u povijesti HNL-a. Također, klub je naknadno demantirao izjavu Igora Štimca o pregovorima.

U cijelosti prenosimo priopćenje Michaela Glovera: “NK Istra 1961 ima obvezu svojim navijačima predstaviti najkompetitivniju momčad koju je moguće imati, onu koja ima stil koji je ugodan za gledanje i koja predstavlja najviše standarde sporta. Momčad i organizacija moraju služiti kao primjer društvu, kako unutar tako i izvan sportskog terena, a u konačnici će uspjeh kluba biti ostvaren samo ako se prihvati i organizacijska struktura u kojoj se uvažava i cijeni svačije mišljenje i gdje postoji visok stupanj poštovanja i odgovornosti. Premda svaki voditelj odjela u organizaciji mora biti slobodan donositi vlastite odluke, bez obzira na njegov ili njezin stupanj odgovornosti, moraju postojati jasne i otvorene rasprave između odjela, kako bi se donijele najbolje odluke za organizaciju kao cjelinu. Te unutarnje rasprave se ni na koji način ne smiju shvatiti kao zadiranje u tuđu sferu, te moraju ostati privatne.

Momčadi koje konstantno nastupaju na najvišem nivou, mogu se skupiti i nastupati zajednički unutar organizacije – osoblje, igrači, treneri, menadžment i vlasnička struktura. Kada se svi slažu, razvija se povjerenje i momčad može zajedno rasti i biti uspješan. Nažalost, naš glavni trener nije uspio prihvatiti tu vrstu odnosa unutar organizacije. Kako bi osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu. Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti.

Rezultat odluke da se smijeni trener Pamić jest da će sportski direktor Robert Rubčić odmah, no privremeno preuzeti trenerske obaveze. Vlasnička grupacija i naš menadžerski tim NK Istre 1961 će odmah početi sa potragu za novim trenerom u državi i inozemstvu i toj ćemo obvezi pristupiti vrlo ozbiljno, kako bi se pronašao najbolji kandidat. U međuvremenu, imam ogromno povjerenje u Roberta Rubčića budući da težimo igrati nogomet koji će biti svim navijačima i simpatizerima kluba na ponos, te onaj koji će nas dovesti do Europske lige gdje namjeravamo igrati idućih godina.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.