Istrin predsjednik: “Klub smo spasili stečaja, no još je puno tužbi i dugova pred nama“!

Istrin predsjednik: “Klub smo spasili stečaja, no još je puno tužbi i dugova pred nama“!

Predsjednik Puljana svjestan je teškog posla koji je pred Upravom.

Foto: Goal.com

Nogometaši Istre 1961 na zasluženom su odmoru nakon što su sačuvali prvoligaški ostanak u dodatnim kvalifikacijama prolaskom Varaždina (3:1, 0:1). Time je momčad Darka Raić-Sudara uspješno zaključila neuspješnu sezonu, no izgleda da je pred Puljanima neko novo razdoblje.

Na čelo kluba došao je Danko Končar i ogromnom financijskom injekcijom spasio klub, potaknuo nogometaše na bolje partije davanjem zaostalih plaća, ali i vratio vjeru navijačima u bolje dane.

Predsjednik kluba Krešimir Raguž osvrnuo se na burno razdoblje i dolazak Končara na čelo kluba:

“Zajedno s Dankom ušao sam u ovaj projekt i naš cilj bio je spasiti klub, sačuvati ga od gubljenja licencije i izbacivanja u treću ligu, a samim time i stečaja. I pošteno smo odradili svoj dio posla, pomogli klubu, a sada nastavljamo dalje i vodimo pregovore sa španjolskim investitorima. Dakako, mi ćemo biti tu, prisutni i ne dopuštati da netko dođe u klub i ostavi ga na cjedilu. Svaki partner nam je dobrodošao, ali mora imati konkretne i korektne ponude za razvoj Istre 1961“, započeo je Raguž.

Jasno mu je da ovog ljeta upravu očekuje težak posao, ne bi li Puljani postali ozbiljniji klub:

“Igrači su napravili svoj posao i svjesni smo da je sada na nama red. Prvo moramo dovesti stručna pojačanja u klub, čime bi pojačali struku na svim razinama. To ne znači da ćemo mijenjati i trenera, no prije priprema želimo dovesti i nekoliko novih nogometaša. Bitno je, prije svega, da u Pulu stignu partneri koji su voljni pomoći klubu i ne želimo dozvoliti da jedini veliki istarski klub propadne“.

Za kraj se osvrnuo i na financijsku stranu kluba, odnosno dugove:

“Financijskom injekcijom omogućili smo klubu da dobije licenciju, no pred nama je još uvijek niz tužbi i dugova. Ali idemo polako, korak po korak, kako bi vidjeli tko će prvo postati vlasnik kluba. Ipak, uvjeravam vas da ako to budemo mi, će se dugovi brzo riješiti. Ukoliko to budu Španjolci, želimo im sreću, no uvijek smo im spremni pomoći“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.