Hrvatska poražena od Italije u pripremnom prijateljskom dvoboju

Hrvatska poražena od Italije u pripremnom prijateljskom dvoboju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je minimalni poraz 5:4 u pripremnom prijateljskom dovoboju protiv reprezentacije Italije u Rijeci.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas je na bazenu na Kantridi u pripremnom prijateljskom susretu ugostila reprezentaciju Italije. Talijani su bili nešto s(p)retniji te u utakmici s vrlo malo pogodaka na kraju slavili 4:5.

Ovaj prijateljski susret dio je kratkog trodnevnog reprezentativnog okupljanja u sklopu priprema za natjecanja koja ove reprezentacije očekuju nadolazećih mjeseci. Obje reprezentacije osigurale su nastup na finalu Svjetske lige u Rusiji koje će se odigrati od 20. do 25. lipnja. Nakon toga nastaviti će s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se od 17. do 29. srpnja igrati u Budimpešti. Obje momčadi zaigrale su danas s proširenim sastavima, kod obje reprezentacije u zapisniku je bilo po 15 igrača kako bi izbornici Tucak i Campagna imali mogućnosti isprobati taktičke zamisli.

Prvu šansu imala je Hrvatska odmah u prvom napadu, ali Sandro Sukno pogodio je stativu iz peterca. Jedine pogotke u prvoj četvrtini postigli su Talijani preko svojih dugogodišnjih reprezentativaca Di FulvijaAicardija. Prva četvrtina završila je s 0:2 za goste, a prvi pogodak za Hrvatsku postigao je u desetoj minuti Ivan Krapić. Nakon toga u ovoj četvrtini pao je još po jedan pogodak sa svake strane, Talijane je na novih dva razlike odveo Bodegas da bi povratak u utakmicu donio Loren Fatović. Posljednje dvije četvrtine završile su istovjetnim rezultatima 1:1, u trećoj su zabili RenzutoAntonio Petković. I u posljednjoj su prvo zabili Talijani, pobjedu im je potvrdio Velotto da bi hrvatski poraz samo ublažio Sukno.

U konačnici pobjeda Talijana u utakmici koja je ponudila prilike za isprobavanje nekih snaga koje nisu baš u prvom planu. Utakmica je bila zanimljiva, ali BijačDel Lungo su sjajno branili svoja vrata, anekoliko je puta pogođen i okvir vrata. Također, suci su pustili malo čvršću igru pa i u tome treba tražiti razlog nešto manjem broju pogodaka.

Hrvatska – Italija 4:5 (0:2, 2:1, 1:1, 1:1)

Hrvatska: Bijač (10 obrana), Macan, Buljubašić, Lozina, Zović, Vlahović, Petković 1, Lazić, Sukno, Krapić 1, Šetka, Fatović 1, Šparada, Vukičević, Vrlić

Italija: Del Lungo (9 obrana), Di Fulvio 1, Gitto, Alessiani, Dolce, Velotto 1, Renzuto 1, Gallo, Manzi, Bodegas 1, Aicardi 1, Bertoli, Volarević, Cannella, Bruni

Igrač više: Hrvatska 6 (3), Italija 3 (0)

Peterci: Hrvatska 1 (0), Italija 0 (0)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.