ITTF Croatia Open: Dorina Srebrnjak odlična druga

ITTF Croatia Open: Dorina Srebrnjak odlična druga

Ema Marn i Andrea Pavlović osvojil su srebro i broncu u parovima i ekipnom nastupu

Dorina Srebrnjak/Foto Hrvatski stolnoteniski savez

Dorina Srebrnjak u konkurenciji juniorki osvojila je srebrnu medalju na stolnoteniskom ITTF turniru Croatia Open održanom u Varaždinu. Dorina Srebrnjak je tako ostvarila sjajan rezultat pobijedivši Ruskinju Kazancevu 4.2, nakon čega je bila bolja od prvu nositeljicu Mađaricu Leilu Imre 4:2, da bi potom u polufinalu pobijedila i Rumunjku Biancu Crsiau.  Dorina je u finalu bila ravnopravna protiv Rumunjke Aline Zaharove, ali je na kraju izgubila 3:4 (6:11, 11:4, 11:3, 6:11, 9:11, 11:9, 9:11).

– Bilo je dobro na kraju, sretna sam, mislim kada se gleda cijeli turnir. Dobro sam igrala, zadovoljna jesam, jedino što sam ipak i malo žalosna jer sam izgubila finale. Taj meč je bio stvarno vrlo neizvjestan – izjavila je nakon finala Dorina Srebrnjak za službenu stranicu Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Ema Marn i Andrea Pavlović u konkunreciji kadetkinja u igri parova osvojile su srebro. To je veliki uspjeh za hrvatski par.  U 2. kolu pobijedile su francuski par Marose Al Hamra/Ange Vony Randriantsoa 3:2, nakon čega su bile uspješnije od slovačkem kombinacije koju su činile Tatiana Kukulkova i Natalia Grigelova s 3:0. U polufinalu su izbacile Ruskinje Anastaziju Koliš i Kristinu Kazancevu  s 3:0, a u finalu su pružile odličan otpor ruskom paru Ana Ivanjikova i Marija Tajlakova izgubivši nakon pet setova 2:3 (11:4, 6:11, 7:11, 11:5, 4:11).

Ema i Andrea osvojile su broncu i u ekipnom nastupu u konkurenciji kadetkinja,  a isto je pošlo za rukom Sari Sušac i Klari Bardač. Od ostalih predstavnika Martin Petrović i Josip Arbanas osvojili su broncu u juniorskoj konkurenciji paarova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.