Iva Oberan izborila prvu medalju za Hrvatsku

Iva Oberan izborila prvu medalju za Hrvatsku

Drugog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu hrvatski predstavnici su donijeli puno razloga za pljesak ispunjenim tribinama. Iva Oberan osvojila je prvu Hrvatsku medalju na turniru zauzevši treće mjesto u konkurenciji 45 judoka u kategoriji -57 kg.

U prvom kolu Oberan je bila bolja od Antipine (Ukrajina), zatim Atias (Izrael), a u četvrtfinalu je zaustavljena od Kajzer (Slovenija). U repasažu je pobijedila Pellitteri (Italija), a broncu osvojila protiv Sadouni (Belgija).

„Presretan sam zbog Ive jer se njen naporni rad isplatio. Živi judo 24 sata dnevno i trenira dva puta dnevno. Pokazala je da se može nositi s najjačim judašicama u Europi. Ovaj rezultat će je sigurno rasteretiti i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima kako sezona bude odmicala“, poručio je Ivin otac i trener Ivan Oberan.

Spomenimo i naše ostale natjecateljice Laru Klibu i Luciju Babić koje su ostvarile plasmane u kategoriji -63 kg. Lara je poražena u borbi za broncu i zauzela je peto mjesto dok je Lucija na kraju bila sedma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.