IVAN BREZOVIĆ: BISTRANSKI HRVAČ OSVAJA KOPRIVNICU!

IVAN BREZOVIĆ: BISTRANSKI HRVAČ OSVAJA KOPRIVNICU!

Foto: Turnir "Zlatni Pijetao 2016"/ Na slici: Ivan Brezović (drugi slijeva)

Tradicionalni međunarodni turnir hrvanja „Zlatni pijetao 2016.“ održan je u Koprivnici, 5.3.2016. godine. Na turniru je sudjelovalo više od 450 hrvača iz hrvatskih klubova, Slovenije, Mađarske, Slovačke.

U kategoriji 73 kg uzrasta starijeg dječaka istaknuo se Ivan Brezović iz Hrvačkog kluba Bistra koji je pobjedom u četiri borbe osvojio zlatno odličje. Prve dvije borbe završio je bodovnom pobjedom (10-2 i 8-0) dok je polufinalnu i finalnu borbu završio tehničkim tušem. Ivan je u ovoj sezoni počeo nastupati i u kadetskom uzrastu kao najmlađi borac. Prvi nastup u uzrastu kadeta imao  je  20. veljače 2016. godine, gdje je osvojio srebrno odličje.

Ivan hrva od svoje šeste godine i vjeran je Hrvačkom klubu Bistra. Počeo je trenirati pod vodstvom trenera Josipa Lisca da bi kasnije učio od trenera Josipa Kovačevića. U svojih devet godina hrvanja osvaja niz odličja sa međunarodnih i hrvatskih turnira, no najdraža su mu zlatna sa Državnog prvenstva u grčko-rimskom i u slobodnom stilu hrvanja. Kako bi mogao nastaviti sa redovnim treniranjem, kao odličan učenik u osnovnoj školi upisao je Sportsku gimnaziju u Zagrebu.

Trenutni cilj mu je maksimalno se pripremiti za predstojeća državna prvenstva u skupini starijih dječaka te u kadetskom uzrastu, gdje će nastupati prvi put i to kao najmlađi borac.

S mladim nadam poput Ivana budućnost hrvatskog sporta je osigurana. Čestitke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.