Ivan Čupić: Za mene smo i dalje najbolja reprezentacija na svijetu

Ivan Čupić: Za mene smo i dalje najbolja reprezentacija na svijetu

Rukometaši Hrvatske vratili su se u domovinu, ali malo je bilo onih koji su spremno stali pred kamere.

Slavko Goluža s rukometašima Hrvatske/Getty Images

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Zagreb nakon 6. mjesta osvojenog na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje danas završava finalem između domaćina Katara i Francuske. Nakon najgoreg plasmana na Svjetskim prvenstvima poslije 2001. godine Kauboje su dočekale njihove obitelji i novinari.

Slavko Goluža u prolazu je rekao: “Ah, sigurno da je bilo i mojih pogrešaka. Ponovit ću još jednom, treba prespavati i napraviti analizu svega što se dogodilo.”

Kapetan Igor Vori najavio je ostanak u dresu reprezentacije: “Pun sam gorčine i tuge. Mnogo toga nam se kroz ždrijeb otvorilo, a mi to nismo znali iskoristiti. Šteta, ovo što se dogodilo u Kataru nam mora biti škola. Hoću li i dalje igrati za reprezentaciju? Ako me trebaju ja sam spreman.”

Desno krilo Ivan Čupić završio je u pozitivnom tonu: “Za mene smo i dalje najbolja reprezentacija na svijetu. Vraćamo se u svoje klubove, to će pomoći da rane brže zarastu.”

U današnjem programu posljednjeg dana Svjetskog prvenstva sastaju se Španjolska i Poljska u dvoboju za treće mjesto, dok će o pobjedniku odlučivati Francuska i Katar. Aktualni europski i olimpijski pobjednici Francuzi mogli bi ponovno ujediniti sva tri velika naslova, a trener Katara Valero Rivera može postati prvi trener koji je osvojio dva uzastopna naslova sa dvije različite reprezentacije (Španjolska, 2013. godine).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.