Međunarodni jedriličarski centar u Barceloni, ovih dana je centar svijeta za jedriličare u klasi Finn

Ivan Kljakovič Gašpić branit će naslov prvaka na Europskom prvenstvu u jedrenju

Ivan Kljakovič Gašpić branit će naslov prvaka na Europskom prvenstvu u jedrenju

Na startnoj listi otvorenog EP za klasu Finn za 2016. godinu, prijavljen je 98 jedriličar iz 31 zemlje, od kojih je 25 europskih.

Ivan Kljaković Gašpić na postolju/www.crosailingteam.hjs.hr

Ivan je počevši od 2007. godine osvojio 7 medalja na europskim prvenstvima: 3 zlata, 3 srebra i 1 broncu. Impresivan niz medalja svrstava ga u sam vrh jedriličara u klasi Finn, od kojih su mnogi prisutni i u Barceloni. Određen broj zemalja, baš kao i Hrvatska još nisu zaključili državne kriterije za odlazak na OI pa će jedan broj jedriličara odmjeravati znanje, taktiku i spremnost u Barceloni i biti poprilično koncentrirani na suparnike iz svoje države.

Pored Ivana na startnoj listi u Barceloni su hrvatski jedriličari Milan Vujasinović koji je prošle godine u Splitu završio kao deveti, Nenad Bugarin lani je bio 18-ti (3. junior) i Josip Olujić koji je EP 2015. završio na dvadesetom mjestu.

Prvenstvo počinje službenim premjeravanjem i registracijom, danas i sutra. U nedjelju je probna regata, a prva dva službena jedrenja planirana su u ponedjeljak. Prema oglasu regate jedri se svaki dan do petka. U subotu je predviđeno finale za prvih deset (“medal race”) i posljednja regata za one koji se nisu plasirali u finale.

Puno sreće i uspjeha našim jedriličarima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.