Ivan Kljaković-Gašpić, srebrni Finnaš: Kapitalizirao sam cijeli tjedan dobrog jedrenja

Ivan Kljaković-Gašpić, srebrni Finnaš: Kapitalizirao sam cijeli tjedan dobrog jedrenja

- Medal race je zaista bio uzbudljiv, od početka sam krenuo oštro na Francuza Le Bretona koji mi je konkurirao za srebro, objasnio je Ivan

Ivan Kljaković-Gašpić

Hrvatski jedriličarski reprezentativac Ivan Kljaković-Gašpić potvrdio je u francuskom Hyeresu odličnu formu. Finalni plov posljednje regate Svjetskoga kupa odradio je odlično, osiguravši srebro u klasi Finn.

– Medal race je zaista bio uzbudljiv, od početka sam krenuo oštro na Francuza Le Bretona koji mi je konkurirao za srebro. Čak ne toliko zbog rezultata, koliko zbog situacijskog treninga. Od starta do cilja sam njega imao non stop u kalkulacijama, uopće nisam gledao gdje su ostali. On je prvoj stranici niz vjetar malo profitirao, ali strpljivom vožnjom u drugoj stranici uz vjetar je sve došlo na svoje. Kapitalizirao sam cijeli ovaj tjedan dobrog jedrenja, objasnio je Ivan za www.crosailingteam.hjs.hr.

Milanu Vujasinoviću pripalo je sedmo mjesto, zahvaljujući tome što je u finalu ciljnom linijom prošao kao četvrti. Pobjednik je Nizozemac Peter Jan Postma. Tri sretne sedmice u tri klase. Tonči Stipanović sedmi je u Laseru, u finalu je zauzeo drugo mjesto.

– Finalna jedrenja nisu išla dobro tako da sam stvarno sretan da sam napokon danas odjedrio jednu pravu regatu. Skroz sam zadovoljan kako sam odjedrio plov za odličja, dobro je, objasnio je Tonči.

Sedmo mjesto i za Šimu Fantelu i Igora Marenić u 470. Ciljem finalnog plova za odličja prošli su kao četvrti. Tina Mihelić zauzela je deveto mjesto u Radialu (peta u finalu).

– Ušla sam u plov za odličja kao deseta, tako da nisam imala što izgubiti. Sve u svemu dobar tjedan, idemo sad kući, spremati se za Europsko prvenstvo u Splitu, najavila je Tina, od koje se očekuje da će i svojim vodama napadati jednu veliku medalju. Finaši se ne vraćaju kući, nastavljaju put za La Rochelle gdje za tjedan dana počinje Europsko prvenstvo.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.