Ivan Krapić za portal HR: Rijeka je moj grad, Primorje je moj klub

Ivan Krapić za portal HR: Rijeka je moj grad, Primorje je moj klub

Smatram da će naš rezultat puno ovisiti o tome kako otvorimo natjecanje i ako budemo na razini i svi zdravi da možemo igrati ravnopravno sa svima, kaže Krapić

Ivan Krapić/Foto Lucio Vidotto

Pobjeda za pobjedom, nagrade, priznanja – godina iza nas zasigurno je jedna od značajnih i uspješnijih za vaterpolo klub Primorje. Tu se krije puno rada, upornosti, odricanja i treninga. Najbolja momčad županije se tako može pohvaliti nedavnom pobjedom u Triglav jadranskoj ligi drugu godinu za redom, a u borbi za  prvenstvo Hrvatske našli su se u finalu zajedno s Mladosti. Među zvučnim imenima igrača Primorja možemo izdvojiti i reprezentativce Ivana Krapića, Anđela Šetku, Paula Obradovića, Sandra Sukna, Ivana Buljubašića, Petra Muslima. Reprezentativac i kapetan Primorja Ivan Krapić za Hrvatsku reprezentaciju kaže:

– Sezona za Primorje je ove godine super uspješna i od dva finala u kojima smo igrali, oba smo osvojili tako da smo sigurno sve ciljeve koji su dosad bili ispred nas i ostvarili. Pred nama je finale Prvenstva Hrvatske i očekujemo da ćemo ga odigrati na najvišoj razini i napokon donijeti trofej u Rijeku nakon dugih 78 godina. Također se spremamo za Final six u Barceloni gdje smo prva momčad u svojoj skupini. Ne igramo četvrtfinale što je bitno jer se igra puno utakmica u malo dana i mislim  da imamo šanse napraviti dobar rezultat, te se nadamo još jednoj pobjedi.

Hrvatski vaterpolisti od 13. do 26. srpnja ove godine očekuje Europsko prvenstvo u Budimpešti te se može reći kako nisu imali sreće sa ždrijebom 9. ožujka koji ih je svrstao u B skupinu zajedno sa Mađarskom, Njemačkom, Španjolskom, Francuskom i Srbijom koja je bila prvak Europe 2012. godine u Eindhovenu. Hrvatska svoju prvu utakmicu otvara upravo sa Srbijom,  a u daljnjoj fazi natjecanja plasirat će se prve tri reprezentacije iz svake skupine. Od 8. do 14. lipnja okupljanjem u Šibeniku reprezetacija započinje sa pripremama.

– S reprezentacijom ovo ljeto imamo glavni cilj Europsko prvenstvo u Budimpešti gdje ima dovoljno jakih reprezentacija i u dosta smo teškoj skupini. Smatram da će naš rezultat puno ovisiti o tome kako otvorimo natjecanje i ako budemo na razini i svi zdravi da možemo igrati ravnopravno sa svima, mada mislim da smo u nekim segmentima igre čak bolji, ali to će se sve dokazati u bazenu, kaže Ivan Krapić.

Mladi Riječanin svoju vaterpolo priču započeo je sa samo sedam godina i to upravo u Primorju, a od 16-e godine igra za prvu ekipu. Uz obaveze prema klubu i reprezentaciji te prilično gustom rasporedu treninga i utakmica, Ivan je pri završetku studija na Poslovnoj akademiji u Rijeci, a svoje slobodne trenutke najviše voli posvetiti svojoj obitelji. Naglašava kako svoju perspektivu i dalje vidi tamo te nadodaje.

– Rijeka je moj grad, Primorje je moj klub, tu sam odrastao i tu bi volio ostati i dalje, zaključio je Ivan Krapić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.