Ivan Martinić i Katarina Burić pobjednici Danubije u Zagrebu

Ivan Martinić i Katarina Burić pobjednici Danubije u Zagrebu

Dodjelom medalja za najuspješnije brzoklizače završila je Danubia u Zagrebu.

{$alt}
Hrvatski brzoklizači foto: Klub za brzo klizanje Meteor

U zadnja su tri dana ‘letjeli’ ledenom stazom ponajbolji brzoklizači Europe, a na sveukupni rezultat svih disciplina u protekla tri dana na Danubiji pokazao je da su najuspješniji bili naši brzoklizači, osvojivši u seniorskoj konkurenciji 1. i 2. mjesto, Ivan Martinić prvi, a Jan Posavec drugi, dok je kod brzoklizačica situacija još i bolja.  Podij su dijelile naše tri reprezentativke tako da s ponosom možemo istaknuti kako je Hrvatska osvojila prva tri mjesta: Katarina Burić prvo, Valentina Aščić drugo, Danijela Ivandić treće mjesto.

Hrvatski brzoklizači foto: Klub za brzo klizanje Meteor

Kod juniorskih kategorija hrvatski su se natjecatelji isto uspjeli progurati među, već tradicionalno vodeće u regiji, Mađare i Slovake, osvojivši 3. mjesto u juniorkama E (Patricija Smogar) te 2. i 3. mjesto u juniorkama F (najmlađim natjecateljskim kategorijama, Tonka Horvat i Anđelina Nosić). Visoku motiviranost naših natjecatelja dokazuje devet novih osobnih rekorda.

foto: Klub za brzo klizanje Meteor

Kako je ovo bila posljednja, 6. Danubia, u ovoj sezoni, ponosno možemo istaknuti da je, zbrajanjem bodova iz svih disciplina i sa svih Danubia iz cijele serije, Ivan Martinić sveukupni pobjednik ovosezonske Danubia serije, a kod klizačica je Katarina Burić svukupna pobjednica Danubia serije, dok je Valentina Aščić treća. Tim bodovima i tim visokim plasmanom njih su se troje kvalificirali za Finale Europskog kupa u Belgiji (grad Hasselt) od 24. do 26. ožujka.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.