Luka Baković zlatni, Ivan Mikulić srebrni na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu u Moskvi

Luka Baković zlatni, Ivan Mikulić srebrni na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu u Moskvi

Luka Baković postao je svjetski prvak u kategoriji do 75 kilograma, dok je Ivan Mikulić bio srebrni u konkurenciji preko 75 kilograma

Ivan Mikulić

Luka Baković, član Taekwondo kluba Galeb, osvojio je zlato,  a Ivan Mikulić, član taekwondo kluba St-kwan, srebro na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu u Moskvi.

Luka je na putu do najsjajnijeg odličja u kategoriji do 75 kilograma u finalu pobijedio Rusa Azamat Makiev 14:12,  a prije toga bio je uspješniji od Alexandrua Jumbeia 16:0 i Sharona Akweija 16:4.

Nakon zlata Luke Bakovića, drugoga dana svjetske smotre na pobjedničko se postolje popeo još jedan Splićanin. Mikulić je na rekordnom svjetskom para-taekwondo prvenstvu za sportaše s manjkom udova odradio čak četiri borbe upisavši tri pobjede u kategoriji preko 75 kilograma. U prvom kolu slavio je protiv Španjolca sa 10:8, u drugom je bio bolji od Bruna Kiša iz Karlovca rezultatom 13:3 da bi ulazak u finale potvrdio slavljem protiv reprezentativca Rusije 14:11. Borbu za zlato Mikulić je izgubio od predstavnika Irana sa 10:12.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.