Ivan Močinić: Razočaran sam, ali optimist što se tiče ulaska Hrvatske u drugi krug

Ivan Močinić: Razočaran sam, ali optimist što se tiče ulaska Hrvatske u drugi krug

- Svi žive za nogomet i za ovo Svjetsko prvenstvo. Ono što sam ja vidio od organizacije mislim da je sve na visokom nivou, kaže Močinić

Ivan Močinić

Riječki nogometni reprezentativac Ivan Močinić stigao je u Brazilu do predvorja raja. Nakon što ga je izbornik Niko Kovač senzacionalno uvrstio među putnike na Svjetsko prvenstvo, Močinić je na treningu uoči otvaranja s Brazilom obnovio ozljedu skočnog zgloba i za njega je bajka završila.

– Iako samo razočaran, utjeha mi je što sam ostao na prvoj utakmici protiv Brazila. To je za mene velika stvar i zahvalan sam izborniku što mi je omogućio da pogledam prvu utakmicu. To mi je malo olakšalo razočaranje, iako bih ja rado ostao i na još kojoj utakmici… Nažalost, ponovila mi se ista ozljeda. Ali što je tu je. Najvažnije je da se ozljeda kvalitetno zalječi i idemo dalje. Nema smisla plakati, objašnjava nakon povratka iz Brazila još uvijek vidno razočarani mladi veznjak.

Surovi profesionalizan ne trpi čekanje, pogotovo na ovakvom natjecanju i stručni stožer odlučio se umjesto Močinića pozvati Milana Badelja.

– Nije bilo smisla ništa forisrati. To je ozljeda koja zahtijeva mirovanje. Šteta je što nisam ostao na natjecanju, ali to je jednostavno tako. U sportu su takve situacije, nažalost, vrlo česte.

Močinić je bio među najglasnijim navijačima na otvaranju s Brazilom. Svijetla pozornice ukrao je, nažalost, japanski sudac Nishimura, no, Hrvatska je u većem dijelu susreta izgledala kao reprezentacija sposobna dohvatiti drugi krug najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja.

– Nadam se da ćemo što dulje ostati u Brazilu. Mislim da smo sposobni za jedan kvalitetan rezultat. Ono što smo prezentirali protiv Brazila definitivno nam daje pravo na optimizam. Bilo je jako dobro. Šteta zbog sumnjivog penala jer smo bili jako blizu remija što bi bila prava senzacija i velika stvar uoči nastavka turnira.

I prije svjetske smotre znalo se da će Hrvatska vizu za drugi krug morati tražiti u dvobojima sa Kamerunom i Meksikom.

– Sada nas očekuju dvije potpuno različite utakmice. Drugačiji protivnici. Trebat će se jako dobro taktički pripremiti za te dvoboje. Protiv Brazila nismo imali što za izgubiti. Protiv Kameruna i Meksika neće biti tako. No, mislim da smo kvalitetnija reprezentacija od obje selekcije i da imamo velike šanse za ulazak u drugi krug natjecanja.

Iako se uoči početka Mundijala puno pričalo o problemima koje imaju organizatori, svjetska smotra otvorena je uz manje probleme uspješno. Kakvi su dojmovi s lica mjesta?

– Sao Paulo je čudo grad. To je višemilijunski grad, prava ludnica. Svi žive za nogomet i za ovo Svjetsko prvenstvo. Ono što sam ja vidio od organizacije mislim da je sve na visokom nivou. Sve je organizirano odlično, od stadiona, hotela, prijevoza…, dodaje Močinić koji se sa samo 21 godinom na leđima našao u elitnom društvu igrača poput Falcaaa, Riberyja i Reusa, koji su zbog ozljede morali propustiti svjetsku smortu.

– Da, to je sport. Ovo je bila velika šansa za mene. No, treba biti optimističan i gledati naprijed. Ako nastavim s kvalitetnim radom biti će još prilika, zaključuje Močinić koji je blizu produženja ugovora s Rijekom.

– Blizu smo dogovora. Još je ostalo par detalja, ali ja se nadam da ću i sljedeće sezone biti u dresu Rijeke.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.