Ivan Rakitić: Idemo na Svjetsko prvenstvo napraviti veliki rezultat

Ivan Rakitić: Idemo na Svjetsko prvenstvo napraviti veliki rezultat

- Trebamo dobro otvaranje protiv Brazila, a poštujemo sve protivnike. Želimo proći ovu tešku skupinu, a onda ćemo vidjeti što se eventualno može dalje, kaže Rakitić

Ivan Rakitić/Foto HNS/Drago Sopta

Za Ivana Rakitića nema prilike za duže odmaranje. Njegova Sevilla ušla je u finale Europske lige te svladala Benficu i uzela trofej, a hrvatski reprezentativac već je u potpunosti usredotočen na odlazak na Svjetsko prvenstvo.

– Vremena za duži odmor bit će kasnije. Ne smijemo previše razmišljati o ozljedama, moramo maksimalno ići na treninzima, kaže Rakitić.

Unatoč sadržajnoj sezoni, motiva mu nipošto ne nedostaje:

– Velika je čast igrati za reprezentaciju, mnogi bi voljeli biti na našem mjestu. Zato je na nama da se dobro spremimo i da damo sve od sebe. Želja za uspjehom uistinu je velika. Sada se radi vrlo intenzivno, kako bismo bili pravi za ono što dolazi. Nemamo previše vremena i moramo stisnuti zube. Važno je da budemo disciplinirani, treninzi su jako zanimljivi iz dana u dan.

Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu čekaju Brazil, Kamerun i Meksiko, a u slučaju prolaza skupine bit će i novih izazova.

– Trebamo dobro otvaranje protiv Brazila, a poštujemo sve protivnike. Želimo proći ovu tešku skupinu, a onda ćemo vidjeti što se eventualno može dalje. Idemo na Svjetsko prvenstvo napraviti veliki rezultat i uvjeren sam da će sport biti u prvom planu, najavio je Rakitić.

– Moja je uloga u reprezentaciji nešto drugačija nego u klubu, ali nadam se da ću biti jednako dobar i dati svoj doprinos, u skladu s onime što izbornik traži od mene. Dat ću sve od sebe, a nakon klupskih uspjeha pun sam pozitivne energije, dodao je Raiktić.

U Schalkeu i Sevilli imao je prilike upoznati dvojicu kamerunskih reprezentativaca:

– Matip i Mbia jako su čvrsti u dvobojima i jako je neugodno igrati protiv njih. Mbia nikad ne staje, usprkos umoru, grčevima i bolovima, rekao je kapetan Seville.

Ljeto Rakitiću donosi i brojna nagađanja o mogućoj promjeni sredine.

– Ne razmišljam o tome, a Sevillu jako volim i cijenim. Dok ne odlučim, razmišljam samo o reprezentaciji i pripremama za Brazil, zaključio je Ivan Rakitić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.