Ivan Rakitić: Već su mi smiješna pitanja o mojoj poziciji u reprezentaciji

Ivan Rakitić: Već su mi smiješna pitanja o mojoj poziciji u reprezentaciji

- Cilj je bio proći skupinu. Nismo prošli skupinu i to je bolno, kaže Rakitić

Ivan Rakitić/Getty Images

Hrvatska nogometna reprezentacija nastupila je na svjetskoj smotri u Brazilu u skupini s domaćinom, Kamerunom i Meksikom te zauzela treće mjesto, iza Brazila i Meksika, a reprezentativac Ivan Rakitić istaknuo je:

– Za jednu malu zemlju poput Hrvatske uspjeh je što smo ušli među najbolje, iako smatram da imamo talenta da budemo još uspješniji. Radili smo profesionalno, bilo je dosta promjena i mislim da svi mi trebamo imati povjerenja u stručni stožer i igrače, rekao je Ivan Rakitić na druženju s novinarima.

Za najboljeg je igrača turnira proglašen Argentinac Lionel Messi.
– Mislim da FIFA nije pogriješila što mu je dala nagradu, on je možda i najveći igrač svih vremena”, zaključio je Rakitić

– Cilj je bio proći skupinu. Nismo prošli skupinu i to je bolno, ali imamo mladu reprezentaciju i sigurno će naš narod budućnosti uživati u njezinim nastupima. Uvjeren sam da ćemo u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo biti moćni, dodao je hrvatski reprezentativac.

Izabranici Nike Kovača poraženi su od Brazila i Meksika 3:1, a pobijedili su Kamerun 4:0.

– Naravno da smo svi pametniji poslije utakmica, ali u nogometu odlučuju detalji – tako je bilo i u finalu. Nakon neiskorištene prilike Argentine, svoju je priliku iskoristila Njemačka. Mi smo radili na prekidima, a onda protiv Meksika primili gol nakon prekida, rekao je Rakitić.

Ponovo se postavilo pitanje njegove pozicije u nacionalnoj selekciji.

– U Sevilli sam krenuo kao zadnji vezni pa se malo po malo pomicao prema naprijed, a u Schalkeu sam godinu dana igrao samo zadnjeg veznog. Već mi je malo smiješno odgovarati na ta pitanja, ja ću za reprezentaciju uvijek dati sve od sebe, bez obzira na poziciju. U izbornika i stručni stožer imam puno povjerenje, a sada moramo ostaviti sve ovo iza sebe i dobro se pripremiti za kvalifikacije”, prokomentirao je Rakitić.

Nakon Svjetskog prvenstva od reprezentacije se oprostio Ognjen Vukojević.

– Svaki igrač ima pravo na svoje mišljenje i svoju odluku. Vukojević mi je dobar prijatelj, razumijemo se, i kao suigrač i prijatelj ja tu odluku prihvaćam i treba je poštovati. U njemu ćemo imati jednog od najvećih navijača, a on će uvijek biti dio nas”, izjavio je Ivan Rakitić.

Kako je hrvatski nogometaš vidio finalnu utakmicu na Maracani, u kojoj je Njemačka osvojila četvrti naslov prvaka svijeta?

– Prije utakmice mislio sam da će Njemačka sigurnije doći do naslova, da je jasan favorit. No, Argentina je u 90 minuta bila nešto bolja, imala je konkretnije situacije. Kada se pogleda cijeli turnir, Njemačka je zasluženo osvojila trofej, a i navijao sam za svog prijatelja Neuera, s kojim sam u kontaktu, kaže Rakitić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.