Ivan Rakitić: Nemam ništa protiv homoseksualaca u svlačionici, moje su izjave izvučene iz konteksta

Ivan Rakitić: Nemam ništa protiv homoseksualaca u svlačionici, moje su izjave izvučene iz konteksta

'Uživam igrajući uz Xavija i Iniestu. Prvi je pravi gospodin, a drugi je gospodar lopte. Nevjerojatno je kako mijenjaju tempo igre', kaže Rakitić

Ivan Rakitić/foto: Facebook

Katalonski mediji i dalje pokušavaju doznati čim više o novom igraču Barcelone Ivanu Rakitiću, pa je tako najsvježiji intervju s njime emitiran na radijskoj postaji RAC 1. U njemu je najviše pažnje pridano Rakitićevom stavu o nogometašima homoseksualne orijentacije, za koji su novinari tražili pojašnjenje.

– Nije točno da sam prije tri godine izjavio kako nikada ne bih dijelio svlačionicu s homoseksualcem. Radilo se o nesporazumu. Ja sam otvorena osoba i nemam nikakvih problema s gay igračima. Otvoren sam za dijeljenje svlačionice s bilo kime tko je dobra osoba i dobar igrač, a seksualna orijentacija pritom mi nije važna – objasnio je Rakitić koji je, nota bene, u svibnju tijekom proslave osvajanja Europske lige poljubio suigrača Daniela Carriça u usta.

Pazi se na svaki detalj

U mikrofon za RAC 1 hrvatski se veznjak još jednom osvrnuo na treninge pod Luisom Enriqueom.

– U Engleskoj radimo jako dobro, treninzi su teški i intenzivni, ali znamo da smo na pravom putu. Enrique pazi na svaki detalj. A upravo bi detalji kasnije u sezoni mogli odlučivati u ključnim utakmicama – dodaje Rakitić.

Rakitić na treningu u St George's Parku u Burtonu/foto: Facebook

Rakitić na treningu u St George’s Parku u Burtonu/foto: Facebook

Još jednom je iskoristio priliku da se pokloni Barçinim legendama Xaviju i Iniesti, koji su među njegovim najvećim uzorima.

– Xavi je pravi gospodin, na terenu i izvan njega. Igrati protiv njega je vrlo teško jer on zna kada igri treba dati ritam. Radi se o igraču top-klase koji je izvan travnjaka savršeni vođa. Iniesta? On vam daje loptu, a sve ostalo ide samo od sebe. Nevjerojatno je kako može promijeniti tempo igre i kontrolirati loptu. Uživam u mogućnosti da igram uz njih dvojicu – istaknuo je Rakitić.

‘Srce je izabralo Hrvatsku’

U intervjuu je između ostalog priznao da mu nedostaju žena i kćerkica te ispričao kako je njegova obitelj u Švicarskoj, iako daleko od ratišta, teško proživjela ratne godine.

– Sa šest ili sedam godina morao sam uzimati municiju od kuće. Moji su duboko proživljavali ono što se događalo u Hrvatskoj.

Zašto se odlučio za hrvatsku reprezentaciju, zanimalo je Katalonce.

– Tako je izabralo moje srce. U Švicarskoj me tretiraju jako dobro i kao igrača i kao osobu, zbog čega sam im doista zahvalan, no srce me ipak vuklo prema Hrvatskoj – zaključio je Ivan Rakitić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.