Ivan Rakitić uoči Malte: Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni od prve minute

Ivan Rakitić uoči Malte: Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni od prve minute

- Ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, objašnjava veznjak Barcelone

Ivan Rakitić/www hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska je u četvrtak u Puli pobijedila Cipar 2:0, a za sastav nije kandidirao Ivan Rakitić. Zbog boli u kvadricepsu odlučeno je kako mu je pametnije omogućiti odmor, ali problem nije ozbiljne prirode. Za Maltu će biti spreman, a na reprezentativnim je treninzima okružen i novim igračima.

– Nekad dođe trenutak kada je smjena generacija nužna. Moramo biti sretni što imamo toliko mladih, poletnih igrača koji su se već dokazivali u brojnim utakmicama. Idemo dobrim putem, dobro radimo, i izbornik ima prave ideje. Moramo tako nastaviti, smatra nogometaš Barcelone.

Njegov je klub za Ligu prvaka prijavio i mladog Alena Halilovića, koji je protiv Ciprana igrao od prve minute:

– Nije to iznenađenje, odradio je pripreme s prvom momčadi. Jako ga vole i cijene u Barceloni i samo je pitanje vremena kada će se vratiti u prvu momčad.

Dojmovi iz Barcelone, ponovio je, itekako su dobri:

– Ja svaki dan idem s osmijehom na trening, uživam u svakom trenutku. Dobro je počelo, ali još je mnogo toga ispred mene. Čast je igrati s takvim igračima, a u Barceloni vlada nevjerojatna disciplina i želja za radom.

U reprezentaciji igra na poziciji zadnjeg veznog, premda se u javnosti o tome vode brojne rasprave. Rakitić je kratak i jasan na tu temu:

– O tome će odlučiti izbornik, ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, gdje god je potrebno.

Protiv Malte se ide na pobjedu, a Rakitiću je želja igrati pred što bolje popunjenim tribinama maksimirskog stadiona.

– Prva je utakmica uvijek posebna, svi počinju s nulom i uvijek ima dosta promjena u momčadima. Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni. Poštujemo Maltu, ali uvjeren sam da smo kvalitetniji i želimo dokazati da smo spremni, da smo bolji iz utakmice u utakmicu. Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama, u bilo kojem sportu, i nadam se da će doći velik broj navijača. Pozivam ih sve, mi ćemo se boriti za hrvatski dres, zaključio je Rakitić.

 

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.