Ivan Rakitić uoči Malte: Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni od prve minute

Ivan Rakitić uoči Malte: Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni od prve minute

- Ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, objašnjava veznjak Barcelone

Ivan Rakitić/www hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska je u četvrtak u Puli pobijedila Cipar 2:0, a za sastav nije kandidirao Ivan Rakitić. Zbog boli u kvadricepsu odlučeno je kako mu je pametnije omogućiti odmor, ali problem nije ozbiljne prirode. Za Maltu će biti spreman, a na reprezentativnim je treninzima okružen i novim igračima.

– Nekad dođe trenutak kada je smjena generacija nužna. Moramo biti sretni što imamo toliko mladih, poletnih igrača koji su se već dokazivali u brojnim utakmicama. Idemo dobrim putem, dobro radimo, i izbornik ima prave ideje. Moramo tako nastaviti, smatra nogometaš Barcelone.

Njegov je klub za Ligu prvaka prijavio i mladog Alena Halilovića, koji je protiv Ciprana igrao od prve minute:

– Nije to iznenađenje, odradio je pripreme s prvom momčadi. Jako ga vole i cijene u Barceloni i samo je pitanje vremena kada će se vratiti u prvu momčad.

Dojmovi iz Barcelone, ponovio je, itekako su dobri:

– Ja svaki dan idem s osmijehom na trening, uživam u svakom trenutku. Dobro je počelo, ali još je mnogo toga ispred mene. Čast je igrati s takvim igračima, a u Barceloni vlada nevjerojatna disciplina i želja za radom.

U reprezentaciji igra na poziciji zadnjeg veznog, premda se u javnosti o tome vode brojne rasprave. Rakitić je kratak i jasan na tu temu:

– O tome će odlučiti izbornik, ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, gdje god je potrebno.

Protiv Malte se ide na pobjedu, a Rakitiću je želja igrati pred što bolje popunjenim tribinama maksimirskog stadiona.

– Prva je utakmica uvijek posebna, svi počinju s nulom i uvijek ima dosta promjena u momčadima. Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni. Poštujemo Maltu, ali uvjeren sam da smo kvalitetniji i želimo dokazati da smo spremni, da smo bolji iz utakmice u utakmicu. Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama, u bilo kojem sportu, i nadam se da će doći velik broj navijača. Pozivam ih sve, mi ćemo se boriti za hrvatski dres, zaključio je Rakitić.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.