Ivan Rakitić uoči Švicarske: Za mene ovo nije posebna utakmica

Ivan Rakitić uoči Švicarske: Za mene ovo nije posebna utakmica

- Drago mi je da sam se vratio i na nogometnu scenu u Švicarskoj. Za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, s obzirom da u svaku utakmicu ulazim motiviran, kaže Rakitić

Ivan Rakitić/Getty Images

Da je donio drugačiju odluku Ivan Rakitić, hrvatski nogometni reprezentativac, susret u srijedu igrao bi u dresu Švicarske. Naime,  Rakitić je karijeru počeo upravo u Švicarskoj, ali je na kraju odlučio obući kockasti dres.

– Drago mi je da sam se vratio i na nogometnu scenu u Švicarskoj. Za mene ovo i jest i nije posebna utakmica, s obzirom da u svaku utakmicu ulazim motiviran i sa željom za pobjedom, tako da to neće ništa promijeniti u pripremi, ali ovoga ću puta vidjeti jako puno prijatelja i bivših suigrača u švicarskoj reprezentaciji, rekao je Ivan Rakitić za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Utakmica u srijedu (20.30 sati) bit će prva provjera pred Svjetsko prvenstvo Brazilu.

– Vidjet ćemo kakav je odnos snaga, makar se radi o prijateljskoj utakmici, koja nije ista kao i kvalifikacijska. Važna je i za Švicarsku i za Hrvatsku kao priprema za SP. Najvažniji je rad, da se vidi da idemo pravim putem, rekao je Rakitić.

–  Švicarska ima jako kvalitetnu reprezentaciju, teško je izdvajati pojedince. Imaju i velikog izbornika i bit će maksimalno spremni. No, zato smo i došli, da imamo pravi test. Švicarci imaju puno igrača balkanskog podrijetla, no svi su odrasli u švicarskom nogometu, radili pod švicarskim trenerima, u švicarskom mentalitetu, što je nešto sasvim drugo. Hitzfeld je bio u njemačkom nogometu i oni teže disciplini, radu i to im je jedna od najvećih kvaliteta”, zaključio je Ivan Rakitić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.