Ivan Rakitić: Navijam da moja Sevilla pobijedi Real, svejedno je hoće li biti 1:0 ili 10:9

Ivan Rakitić: Navijam da moja Sevilla pobijedi Real, svejedno je hoće li biti 1:0 ili 10:9

Hrvatski veznjak dao je kratki intervju za madridski ABC u kojem je otkrio zašto je otišao iz Seville i kako se prilagođava na život u Barceloni

Rakitić je kao kapetan Seville u svibnju podignuo trofej Europske lige/Getty Images

Real Madrid i Sevilla u 20.45 u Cardiffu igraju za trofej UEFA-ina Superkupa. Premda smo u svibnju očekivali da bi to mogao biti privatni okršaj dvojice hrvatskih reprezentativaca, Luke Modrića i Ivana Rakitića, potonji je u međuvremenu preselio u Barcelonu pa će večeras biti samo promatrač.

Rakitić je za španjolske medije otkrio da je brzo razriješio dilemu za koga navijati, suigrača iz reprezentacije ili svoj bivši klub. Sevilla mu je ipak previše u srcu.

‘Barceloni nisam mogao reći ne’

– Veliki sam seviljista i naravno da ću navijati za bivše suigrače. Moja privrženost tom klubu nikada neće iščeznuti. Želim im da osvoje i drugi naslov ove godine – rekao je Rakitić u intervjuu dnevniku ABC.

Ako je tako, zašto ste onda otišli, upitao ga je novinar.

– Barcelona mi je ponudila nevjerojatnu priliku i to nisam mogao propustiti. Ugovor sa Sevillom isticao mi je u lipnju 2015. i više nisam mogao čekati. Shvaćam da su navijači htjeli moj ostanak, ali u igri je bilo puno faktora. Postoje i drugi igrači u momčadi koji također mogu napraviti velike stvari – dodao je Rakitić.

‘Enrique ima jasne ideje’

Potvrdio je da se odlično privikava na život u Barceloni.

– Stvari idu bržim tempom nego prije, ali to mi odgovara. Luis Enrique je vrlo dobar trener i ima jasne ideje. Naravno da mi je teško bilo napustiti Sevillu, ali najvažnije mi je da se moja supruga Rachel i kćerkica osjećaju dobro. To mi daje mir.

Prognoza za Superkup?

– Samo da Sevilla pobijedi. Svejedno mi je hoće li biti 1:0, 5:4 ili 10:9 (smijeh). I neka Federico Fazio (novi kapetan Seville, op. a.) podigne trofej, s istim onim žarom kao što sam ja podignuo trofej Europske lige. Vjerujem u taj scenarij – zaključio je Rakitić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.