Ivan Rakitić: Sada je najvažnije uživati, ovo je dan Seville, a ne Ivana Rakitića

Ivan Rakitić: Sada je najvažnije uživati, ovo je dan Seville, a ne Ivana Rakitića

Nakon svega što smo prošli zaslužili smo pobjedu i nitko nam ne može uzeti ovaj trofej. Sad ćemo to proslaviti, rekao je Ivan Rakitić

Ivan Raktić postao je sedmi hrvatski nogometaš koji je osvojio Europsku ligu odnosno Kup UEFA koji je bio preteča ovog natjecanja. U povijesti je to još uspjelo Mladenu Ramljaku u dresu Feyenoorda (1974.), Luki Peruzoviću s Anderlechtom (1983), Mariju Staniću u dresu Parme (1999.), Ivici Oliću s moskovskim CSKA (2005.), Ivici Križancu sa Zenitom (2008.) i Dariju Srni sa Šahtarom (2009.).

– Borili smo se od početka do kraja. Benfica je kvalitetna momačd i bilo je jako teško. utakmica je mogla završiti 3.3 ili 4:4, Obje momčadi odlično su se pripremile .  Nakon svega što smo prošli zaslužili smo pobjedu i nitko nam ne može uzeti ovaj trofej. Sad ćemo to proslaviti, rekao je Ivan Rakitić nakon velike pobjede.

Nakon što je Gameiro zabio pobjednički penal za Sevillu, Rakitić je ostao na centru.

– Nisam znao za ništa u tom trentuku, odsjekle su mi noge. Tolika radost i  toliko emocija, jednostavno sam kleknuo, nisam imao snage za ništa. U tom trenutku nema riječi da bi se to opisalo. Mislio sam na svoju suprugu i kći, rekao je Rakitić.

– Sada je najvažnije uživati, svi znaju da volim grad i klub i uz njih sam. Ovo je dan Seville, a ne Ivana Rakitića, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.