Ivan Rančić više nije trener muške odbojkaške reprezentacije

Ivan Rančić više nije trener muške odbojkaške reprezentacije

Hrvatska je u kvalifikacijama ostvarila pobjedu protiv Albanije i pet poraza.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na 2. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza održanoj 19. ožujka 2019. godine nakon primljenih izvještaja svih izbornika nacionalnih reprezentacija raspravljalo se o proteklim akcijama i planu te programu rada reprezentacija za narednu sezonu.

Izvješća svih mlađih reprezentativnih kategorija i ženske seniorske reprezentacije su usvojena, a zbog neuspješnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo, izbornik muške seniorske reprezentacije Ivan Rančić razriješen je dužnosti.

“Na Upravnom odboru HOS-a dane su mi ovlasti da pristupim nalaženju nekog novog rješenja što se tiče izbornika. Nije bila laka odluka na UO, svi imaju dobro mišljenje i dalje o Ivanu Rančiću, i kao treneru i čovjeku, no jednostavno rezultati bili su takvi da smo to morali napraviti, da moramo potražiti neko drugo rješenje. Zadani rok da to riješimo je unutar desetak dana, dakle negdje do kraja ožujka. Razgovarat ću s kandidatima za mjesto izbornika, i u tom roku izići pred UO s prijedlogom.” – rekao je predsjednik HOS-a Ante Baković.

Hrvatska je u kvalifikacijama ostvarila pobjedu protiv Albanije i pet poraza te završila na posljednjem mjestu skupine iza Portugala, Austrije i Albanije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.