Ivan Strinić upitan za Argentinu, Niko Kovač najavio Marina Leovca u sastavu

Ivan Strinić upitan za Argentinu, Niko Kovač najavio Marina Leovca u sastavu

- Dobio je bolan udarac u rebra na prvenstvenoj utakmici i nisam siguran da će biti spreman, kaže Kovač

Niko Kovač/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je stigla u London te odradila jedan rekuperacijski trening, a u utorak, poslije novog treninga, posljednjeg prije utakmice s viceprvakom svijeta, izbornik Kovač odgovarao je na pitanja predstavnika medija. U uvodu je objasnio zdravstveni problem Ivana Strinića.

– Dobio je bolan udarac u rebra na prvenstvenoj utakmici i nisam siguran da će biti spreman. Vidjet ćemo, nećemo ga izlagati riziku, i ako ne bude mogao igrat će po prvi puta Leovac, kaže Kovač.

Kovač je potvrdio kako će u prvom sastavu biti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac ili Strinić, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop. Na raspolaganju će imati šest zamjena, a konačna odluka o igračima koji će nastaviti pripreme za Italiju past će poslije utakmice.

– Bez obzira tko je protivnik, bez obzira je li utakmica kvalifikacijska ili prijateljska, ključan je pristup. Tada možemo iznenaditi, optimist sam. Ne znam u kakvom će sastavu izaći Argentina, znam da u ova dva dana nismo mogli mnogo, ali želim da dečki daju 100 posto od sebe”, najavio je hrvatski izbornik.

– Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško. Brzi su, okomiti, agresivni i više se ne povlače kao na Svjetskom prvenstvu, nego grade igru i moramo izdržati prvi val napada, nakon toga se i mi možemo razigrati, a trebat će nam možda i raspoloženi vratar”, govorio je Kovač.

Alen Halilović, koji je europskoj i svjetskoj javnosti predstavljan i kao “hrvatski Messi”, priliku će dobiti u drugom poluvremenu.

“Mlad je momak, otišao je u Barcelonu i ima određenu kvalitetu. Ako sve bude išlo po planu, on i Kovačić odigrat će po 45 minuta. Imat će veliku karijeru, uz neophodan rad. Veseli se toj utakmici”, rekao je Niko Kovač.

Pod vodstvom Roberta Kovača, preostali reprezentativci u utorak su se okupili u Zagrebu te također počeli s treninzima.

– U srijedu će biti malo jači trening, sve se tempira za Italiju. Ta nam je utakmica prioritet. Bilo bi nam draže da s Argentinom igramo poslije Italije, ali prijateljskih je termina sve manje i nismo imali izbora, zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.