Ivan Šuta novi izbornik ragbi U-18 reprezentacije

Ivan Šuta novi izbornik ragbi U-18 reprezentacije

Izbornik Šuta je i dalje aktivan igrač HARK Mladost Zagreb, ima 28 godina i igra na poziciji krila.

{$alt}
foto: Berislav Rožman

Uoči U-18 Europskog prvenstva konferencije 1 koje će se ove godine održati u Zagrebu, Hrvatski ragbijaški savez izabrao je i novo vodstvo naše mlade reprezentacije. Za izbornika je odabran dugogodišnji hrvatski reprezentativac i trener zagrebačke Mladosti Ivan Šuta, a dosadašnjem pomoćnom treneru Ivici Dinarini na toj će se poziciji od ove godine pridružiti i izbornik ženske reprezentacije, te trener mlađih uzrasta Nade, Nikola Denić.

Novi trenerski tim s pripremama za Europsko prvenstvo kreće već ovog tjedna, a kao i svake godine, treninzi će se u prvoj fazi održavati posebno u regiji Jug i posebno u regiji Sjever, nakon čega će se uži popis kandidata okupiti na zajedničkim pripremama te odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

“Radi se o razvojnom razdoblju gdje započinje uključivanje mlađih igrača u seniorski program rada te smatram da ovdje mogu napraviti jako dobar posao. Dobro se sjećam svojeg vremena u juniorskoj reprezentaciji te nekih tadašnjih propusta i nedostataka, koje ću sada s najboljom namjerom pokušati ispraviti. Za ovaj prvi pripremni dio cilj mi je omogućiti igračima da se osjećaju što ugodnije i da što više nauče. Iznimno sam zahvalan na pruženom povjerenju i čast mi je biti na poziciji izbornika te ću napraviti sve da opravdam dobiveni status!.”- rekao je novoizabrani izbornik Ivan Šuta.

Osim U18 reprezentacije, odabrano je i vodstvo seniorske i U18 sedmice. Seniorsku sedmicu će tako u lipnju na Europskom prvenstvu u Zagrebu voditi trener engleskog prvoligaša Doncastera, Anthony Poša, dok će našu mladu sedmicu preuzeti Nikola Denić, uz pomoćnog trenera Ivana Šutu u obje reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.