Ivana Babić za HR: Svjetske igre bile su sjajno iskustvo, Kina me fascinirala

Ivana Babić za HR: Svjetske igre bile su sjajno iskustvo, Kina me fascinirala

- Svako natjecanje je novo iskustvo i priprema za sljedeću sezonu, bilo ono odrađeno dobro ili loše, kaže Ivana

Ovogodišnje Olimpijske igre mladih održane u Nanjingu zasigurno su jedno od najznačajnijih i najljepših iskustava još jedne hrvatske reprezentativke, osamnaestogodišnje Ivane Babić, koja je briljirala u najtežoj i najkonkurentnijoj kategoriji streljaštva. U disciplini zračna puška na 10 metara, izborila je peto mjesto i time postala još jedan ponos hrvatskog sporta. U kvalifikacijama za Svjetske igre u Moskvi osvojila je pak prvo mjesto. Kakvi su njeni dojmovi i što radi nakon natjecanja, za Hrvatsku reprezentaciju mlada Koprivničanka kaže:

– Svako natjecanje je novo iskustvo i priprema za sljedeću sezonu, bilo ono odrađeno dobro ili loše. Ovo je jedan izvrstan rezultat iako su meni bile značajne i same kvalifikacije. Na ovom sam natjecanju kao i na svakom jako puno naučila, kaže Ivana Babić.

– Svaki vikend imam neko natjecanje ili turnir, pa sam u gužvi sa pripremama i većinu svog vremena provodim na treninzima. Prošli vikend sam sudjelovala na Međunarodnom turniru u Svetom Martinu, a sljedeći vikend me čeka natjecanje u Čakovcu. Spremam se i za veća natjecanja kao što su Europski kup koji se svake godine održavaju tradicionalno u Munchenu te Europsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj, ustvrdila je Ivana.

„Južna prijestolnica“ koja je bila domaćin čak 3600 mladih sportaša, Ivani je jedno od najljepših iskustava. Bez sumnje u organizaciju skromnih i radišnih Kineza, bilo je to putovanje za koje kaže da je nadmašilo sva očekivanja.

Nekoliko puta si naglasila kako je samo putovanje bilo vrlo zanimljivo. Što te se najviše dojmilo? Kako si provodila svoje vrijeme između turnira i treninga?

– Toliko me fascinirala Kina da su mi se doma žalili da sam im malo javljala jer sam se odlično provela tamo. I dalje mi je nevjerojatno koliko su stanovnici humani i ljubazni te je bilo vrlo lijepo vidjeti toliko volontera na jednom mjestu. Na svakom uglu su bili štandovi i svi reprezentativci smo se jako sprijateljili i družili. Malo je reći da je organizacija bila odlična! Ovo mi je bilo jedno od najljepših putovanja i iskustava.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme? Imaš li još kakvih interesa osim streljaštva?

– U svoje slobodno vrijeme se bavim slikanjem i idem na tečaj njemačkog jezika, dok se između treninga pripremam i za fakultet koji namjeravam upisati sljedeće godine, zaključila je Ivana Babić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.