Ivana Habazin: “Ako u petak izgubim, ostavljam se boksa zauvijek“!

Ivana Habazin: “Ako u petak izgubim, ostavljam se boksa zauvijek“!

Naša boksačica osvrnula se na nadolazeći meč protiv Gruzijke.

Foto: Twitter.com / Ivana Habazin

Ivanu Habazin, 28-godišnju hrvatsku boksačicu, očekuje peta borba u karijeri za naslov prvakinje Svijeta. Ovaj put za naslov osvajačice IBO organizacije boksat će protiv Gruzijke Elene Sikmašvili.

Od prethodne četiri borbe za svjetski naslov Ivana je izgubila u njih čak tri, dok je vlasnica pojasa organizacije IBF postala u ožujku 2014. godine nakon pobjede protiv belgijske predstavnice Sabrine Guliani.

Nakon te borbe uslijedile su još dvije, no u oba navrata Ivana je poražena od dvije Skandinavke. Prvo ju je na bodove pobijedila Norvežanka Cecilia Braekhus, a zatim i tehničkim knock-outom u trećoj rundi i Šveđanka Mikaela Lauren.

“Uoči borbe s Lauren nisam mogla ni sparirati više od četiri runde i bila sam bez energije jer sam imala problema sa štitnjačom. Na kraju sam i ostala bez nje, baš kao i Blanka Vlašić ili Janica Kostelić, no zasada se osjećam dobro“, izjavila je Ivana pa nastavila:

“Borim se u kategoriji do 72,5 kilograma, a dosad sam se borila do 66 ili 69 kilograma. To je dosta neuobičajeno za mene i zato će moja protivnica, visoka 180 centimetara, biti osam centimetara viša od mene. I odlučila sam, ako ovu borbu izgubim, ostavljam se boksa. Mogući poraz samo mi je znak da više nemam što tražiti u boksu“, zaključila je.

Biti ili ne biti borba za Habazin na programu je u petak, 16. ožujka u austrijskom Beču.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.