Ivana Habazin osvojila naslov svjetske prvakinje

Ivana Habazin osvojila naslov svjetske prvakinje

Ivana je serijom udaraca natjerala Gruzijce na ubacivanje ručnika u ring.

Ivana Habazin pobjedila je Gruzijku Elenu Sikmašvili nakon predaje u petoj rundi u borbi za naslov svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji po IBO organizaciji koja se održala u Beču.

Nakon početnog ispitivanja u prvoj rundi, odlično je Ivana boksala u drugoj rundi i nanijela je nekoliko opasnih udaraca Gruzijki. U trećoj rundi Sikmašvili se malo oslobodila, ali nije uspjela priprijetiti ozbiljnije našoj boksačici, a onda je Ivana ponovo u četvrtoj zadala nekoliko odličnih udaraca i već tada zasigurno bodovno pobjegla blizu pobjedi.

Trener Vlado Božić sugerirao je iz kuta Ivani da napadne još jače i ona je to i napravila, te nakon nekoliko sjajnih udaraca opasno uzdrmala Gruzijku, pa je njen trenerski stožer bacio bijeli ručnik u ring i predao borbu.

“Osjećam se super, nisam baš zadovoljna izvedbom, trebalo mi je malo da se uhodam, fali mi kontinuitet mečeva, a ovo mi je motivacija za dalje. Da nisu ubacili ručnik vjerojatno bi je nokautirala. Danas sam pobjedila u ringu, ali ovo je pobjeda svih ljudi koji su stali uz mene, koji su mi vjerovali i pratili me. U svakom slučaju pobjeda je tu i idemo dalje. Idem se sada odmoriti dva tjedna jer sam u ciklusu još od prošle godine, pa nastavljamo pripremu za sljedeći meč. Bog je zaista velik, ovo je jedan veliki dar za mene.” – rekla je Ivana nakon meča.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.