Ivana Miloš uoči Japana za HR: Imamo sreću da sve utakmice drugog kruga igramo u Trstu

Ivana Miloš uoči Japana za HR: Imamo sreću da sve utakmice drugog kruga igramo u Trstu

- Japanke brzo igraju, nikad se ne predaju u obrani. Bit će jako težak i iscrpljujući meč. Moramo biti probojne u napadu, posebice kroz sredinu, rekla je Ivana Miloš

Ivana Miloš puca kroz njemački blok/Getty Images

Hrvatske odbojkašice u srijedu od 17 sati protiv Japana kreću u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu. Samim plasmanom u drugu fazu natjecanja već je ostvaren primarni cilj, činjenica da su prenijeta tri boda bila su dodatan razlog za zadovoljstvo. Japan će biti novi izazov.

– Japanke brzo igraju, nikad se ne predaju u obrani. Bit će jako težak i iscrpljujući meč. Moramo biti probojne u napadu, posebice kroz sredinu. Prvi put igramo s jednom takvom ekipom. Teško je nešto više reći, pogledali smo video utakmice. Izbornik nije ništa posebno naglasio za ovaj ogled, rekla je Ivan Miloš za Hrvatsku reprezentaciju.

U hrvatskoj reprezentaciji vlada dobra atmosfera.

– Dojmovi su zasad odlični, ispalo je super u prvom krugu. Realno gledajući očekivale smo plasman u drugi krug, ali da ćemo pobijediti Njemačku nije nam bilo na kraj pameti. Pomalo se dižemo i napredujemo, nadam se da ćemo tako nastaviti. I utakmica protiv Dominikanske Republike je bila sjajna. Dominikanke su odlična ekipa, što su dokazale pobijedivši i Italiju. One su “divlja” ekipa, odlične su u svim segmentima igre, puno ovisi kakav im je dan, ustvrdila je Miloš.

Igru hrvatske reprezentacije obilježili su jako veliki usponi i padovi, trenuci odlične i jako loše igre.

– Ne znam što se dogodi, nadam se da se neće ponoviti. Bitno je da smo se vratile kada bismo izgubile set. Veliki je uspjeh vratiti se u takvoj situaciji, ustvrdila je hrvatska odbojkašica.

Nakon Japana slijede ogledi protiv Kine, Azerbedjžana i Belgije.

– Bit će zanimljivo, idemo optimistično i po pobjedu. Mislim da smo dobili četiri ekipe koje ne mogu biti različitije. Moramo se dobro pripremiti za svaku utakmicu, ustvrdila je Miloš.

– Sistem natjecanja je naporan, puno utakmica, imale smo sreću da ćemo sve utakmice drugog kruga igrati u Trstu, Belgija i Azerbejdžan morat ću doputovati iz Barija. Sve je, naravno, podređeno Talijankama, zaključila je Ivana Miloš.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.