Ivana Miloš uoči SP-a u odbojci za HR: Objektivno bi bilo da se plasiramo u drugi krug

Ivana Miloš uoči SP-a u odbojci za HR: Objektivno bi bilo da se plasiramo u drugi krug

- Realno gledajući vidi se razlika u našoj igri u odnosu na kada smo se okupile. Na SP-u ćemo više znati, sada je umor još prisutan. Kada stignemo u Italiju, odradimo prvi trening, te krenu utakmice vidjet ćemo gdje smo, kaže Miloš

Ivana Miloš/www.cev.lu

Hrvatske odbojkašice otputovale su za Italiju gdje u utorak počinju nastup na Svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Argentine u 10.30 sati. Termin koji ne priliči ozbiljnom natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo, ali to je nešto što će u skupini A sve reprezentacije morati proći, osim domaćina Italije. Hrvatske odbojkašice već su na okupu tri mjeseca, u međuvremenu su odradile Grand Prix, te niz pripremnih utakmica. Teško se sjetiti kada je odbojkaška reprezentacija bila ovako dugo na okupu.

Raspored
Skupina A: Hrvatska – Argentina (23. rujan, 10.30 sati), Hrvatska – Italija (24. rujan, 20 sati), Hrvatska – Dominikanska Republika (25. rujan, 17 sati), Tunis – Hrvatska (27. rujan, 10.30 sati), Njemačka – Hrvatska (28. rujan, 17 sati).

– Malo smo si dosadile, reći će u šali Ivana Miloš.

– Naporan je bio taj period, ali nismo stalno bile na jednom mjestu, odigrale smo Grand Prix tako da je bilo u redu, ustvrdila je riječka odbojkašica.

– Odradile smo jako puno toga, odigrale puno utakmica. U zadnjem periodu priprema igrali smo protiv jakih reprezentacija tako da porazi ne zabrinjavaju. Tempo je bio ubitačan, jako puno utakmica, lako se potrefi loš dan, dodala je Miloš.

Hrvatska bi na SP-u trebala izboriti drugi krug. Za to mora osigurati jedno od četiri mjesta u skupini A s Italijom, Njemačkom, Dominikanskom Republikom, Argentinom i Tunisom.

– Realno gledajući vidi se razlika u našoj igri u odnosu na kada smo se okupile. Na SP-u ćemo više znati, sada je umor još prisutan. Kada stignemo u Italiju, odradimo prvi trening, te krenu utakmice vidjet ćemo gdje smo. Radimo na još puno sitinica koje treba poboljšati, dodala je riječka odbojkašica.

Italija i Njemačka su favoriti skupine.

– Objektivno bi bilo da izborimo drugi krug, vjerujem da to neće biti problem. Poslije se ide iz utakmice u utakmicu. Mislim da je to objektivno očekivati, igramo sve bolje i bolje. Italija i Njemačka odskaču, trebale bi se boriti za prvo mjesto u skupini. Iskreno, teško je reći gdje smo mi u odnosu na tu razinu. Njemice su te koje ne griješe, tako da će u ogledu s njima biti možda i teže. Ostale ekipe  možda nemaju takvu kvalitetu, ali može im se potrefiti dobar dan u kojem mogu pobijediti bilo koga. Morat ćemo biti tehnički na visokoj razini i što manje griješiti. Vjerujem da se hladne glave možemo nositi sa svima, zaključila je Ivana Miloš.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.