Ivana Renić postavila rekord na 20 kilometara hodanje

Ivana Renić postavila rekord na 20 kilometara hodanje

Hrvatska atletičarka Ivana Renić postavila je novi hrvatski rekord u brzom hodanju.

Ivana Renić/Foto: AK Agram

U Dudincima (Slovačka) održava se jako hodačko natjecanje iz svjetske serije IAAF Race Walking Challenge “Dudinská patdesiatka”, gdje je nastupila i skupina naših brzih hodača.

Ivana Renić postavila je novi hrvatski rekord u disciplini hodanja na 20 kilometara (2:00:31), oborivši rekord Hane Hajsok za čak 5 minuta i 55 sekundi. Utrku je završila na 26. mjestu.

Valja napomenuti kako je Ivana prva hodačica iz naše zemlje koja je nastupila na svjetskom prvenstvu, i to prije dvije godine u ukrajinskom Donjecku u konkurenciji mlađih juniorki.

Foto: AK Agram

Foto: AK Agram

Također, izvrstan nastup imao je i Bruno Erent na 20 kilometara koji je trećim rezultatom svih vremena u Hrvatskoj osvojio deveto mjesto s izvrsnih 1:34:38.

Kod mlađih uzrasta imali smo još tri predstavnika. Na tri kilometra nastupio je kadet Maksimilijan Međimorec, koji je prošao ciljem u vremenu 19:14. Juniorka Antonela Golobić nastupila je na deset kilometara te ostvarila rezultat od 57:16, dok nas je u mlađejuniorskoj kategoriji, u utrci na deset kilometara predstavljao Jurica Stanko. Njegov rezultat bio je 57:39.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.