Ivanišević: “Čilić može osvojiti Wimbledon – ako bude zdrav”

Ivanišević: “Čilić može osvojiti Wimbledon – ako bude zdrav”

Marin Čilić vraća se tenisu u Monte Carlu, a o šansama svoga štićenika govorio je njegov trener Goran Ivanišević...

Marin Čilić/Foto: commons.wikimedia.org - Justin Smith

Najbolji hrvatski tenisač konačno bi se trebao vratiti – tenisu. Marin Čilić zbog nezaliječene ozljede ramena morao je otkazati nedavni nastup na ATP turniru u Miamiju, a trebao bi – napokon – na teren izaći u Monte Carlu.

Dobre je vijesti medijima odaslao Marinov trener, proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević. “Posljednja četiri dana trenira i servira, što je najbitnije, bez ikakvih problema – i to je sjajno”, kazao je Ivanišević te se nakratko  dotakao i vlastitih reakcija tijekom mečeva svog štićenika.

“Teško mi je gledati, ali pokušavam. Nemam nikakve rekete kraj sebe da ih razbijam”, nasmijao se. “Moram vjerovati u svog igrača, no opet – nisam ni poput Lendla, na primjer, da meč pratim bez ikakvih emocija.”

Čilić je uoči još jednog povratničkog nastupa, pak, rekao: “Posljednjih je nekoliko tjedana oporavak tekao jako dobro. Nadam se da više neću imati nikakvih problema te ću moći nesmetano odraditi sezonu do kraja.”

Ono što bi Ivanišević najviše htio jest da Marin jednoga dana ponovi njegov fantastičan uspjeh – osvajanje prestižnog Wimbledona. “Wimbledon je, ako mene pitate, najveći i najpoznatiji Grand slam turnir. Još uvijek ne znam kako sam ga uspio osvojiti, ne mogu to objasniti. Nisam to učinio kad sam realno trebao, ali srećom – dogodilo se nešto kasnije. Prekrasno je što se moje ime nalazi među njegovim osvajačima. Kao Marinov trener, imam potrebu kazati kako definitivno ima igru za pobjednika Wimbledona; trava nije brza kao ranije, sada je sličnija tvrdoj podlozi, a ako ostane zdrav i pun samopouzdanja, ne vidim razlog zašto ga ne bi i osvojio.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.