Ivano Balić: Hrvatska se mora čuvati islandske brzine i kontri

Ivano Balić: Hrvatska se mora čuvati islandske brzine i kontri

Balić je uvjeren da Hrvatska može otići do kraja.

Ivano Balić

2009. u Splitu se igralo Svjetsko rukometno prvenstvo. Hrvatska se mučila u prvoj utakmici s Južnom Korejom a generacija koja je krenula osvajati Zlatne medalje 2003. na čelu s Ivanom Balićem krenula je u Zagreb po medalju ali je Balić cijelo vrijeme bio loše volje s ručnikom preko glave. Na kraju nije ni pokupio svoju srebrnu medalju. U intervjuu za Index.hr dao je neka svoja viđenja Eura u Hrvatskoj.

“Danas kada gledam s tribine, puno je mirnije. Ne živciram se više toliko. Znam da za mladog igrača nema većeg stresa nego nastupi kod kuće… Treba nam jača liga. Nemam pojma kako će se to urediti. Na ljudima u klubovima je da djeci daju što više znanja i ljubavi. Sustav je nešto drugo”, izjavio je legendarni hrvatski reprezentativac.

O utakmici protiv Islanda i o reprezentaciji bez Domagoja Duvnjaka, Baliće je komentirao: “Da, znam da Lino sigurno ima neki plan, on uvijek sve predvidi. Možda vas čudi što je pozvao još jednog desnog vanjskog, Denisa Buntića, nakon Duvnjakove ozljede, ali siguran sam da on ima još spremnih iznenađenja… Znam da im sada nije lako, Dule je jedan od glavnih igrača, nije idealno… Ali to nije ni prva ni zadnja ozljeda koja će se dogoditi. Hrvatska je protiv Srbije izgledala dobro, ali glupo je da prognoziram može li do finala. Nas danas čeka utakmica s Islandom. Puno su drugačija momčad od Srbija koja ne trči ni polukontru. Moramo se čuvati od islandske brzine, disciplina im nije važna, opalit će po golu nakon dva dodavanja”

O favoritima Eura Balić je izjavio: “Nijemci, Danci, Francuzi, Norvežani… Mi. Švedska me iznenadila malo, mislio sam da će igrati bolje, lani su u Francuskoj bili sjajni, skoro su izbacili domaćina koji je imao sudački poguranac. Bili su moji pritajeni favoriti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.