Ivano Balić ne zna drukčije: Maestra će moliti da ne okonča karijeru

Ivano Balić ne zna drukčije: Maestra će moliti da ne okonča karijeru

Ivano Balić ni s 35 na leđima ne prestaje podučavati rukometu svoje kolege na parketu. Hrvatska može biti ponosna što će od srpnja za koordinatora imati neprikosnovenog rukometnog Maestra.

Ivano Balić/Getty Images

Samo tri mjeseca prije no što će se i službeno povući s rukometnih parketa, Ivano Balić proživljava drugu mladost – ili je bolje kazati kako ga ona zapravo nikad i nije napustila.

Najbolji hrvatski rukometaš bolji je od najstarijeg među starim vinima, a njegovi lucidni potezi i rukomet ‘s drugog planeta’ i ove sezone vuku Wetzlar i prosječnu momčad održavaju u sredini tablice, sa solidnim šansama da se uključe čak i u borbu za plasman u europska natjecanja.

Prošloga je tjedna protiv Lübbeckea dao pet golova, osam puta asistirao i jednom blokirao suparnički pokušaj, a ovoga je vikenda još bolju igru prezentirao sučelivši se Friesenheimu: 4 pogotka, 10 asistencija, 3 ukradene lopte i dva izborena sedmerca.

Tata mata modernoga rukometa svoju igru tradicionalno nije želio gotovo uopće komentirati, izjavivši kako “statistika ne laže”. Najdraže su mu ukradene lopte, jer pokazuju da naš Maestro bez problema igra i obranu – ako mu dopuste. “Najvažnije je da smo pobijedili i upisali dva boda”, reći će Balić skromno i odšetati prema svlačionici.

Hrvatski rukometni savez zaista može biti počašćen što će od srpnja ove godine u svom sastavu imati Ivana Balića. Kad već ne može na terenu, a nek onda makar koordinira. Sigurni smo da će i to raditi s velikom uspješnošću.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.