Ivano Balić: “Rado ću se odazvati pozivu Saveza nakon završetka igračke karijere”

Ivano Balić: “Rado ću se odazvati pozivu Saveza nakon završetka igračke karijere”

Ivano Balić spreman je, nakon završetka igračke karijere, u lipnju ove godine preuzeti funkciju koordinatora rukometnih reprezentacija u HRS-u...

Ivano Balić/Getty Images

Legendarni hrvatski rukometaš Ivano Balić, koji bi od ljeta trebao preuzeti funkciju koordinatora reprezentacija Hrvatskog rukometnog saveza, sastao se s predstavnicima HRS-a kako bi razgovarao o nadolazećoj suradnji, a potegnuto je i pitanje konzultacija oko novog izbornika reprezentacije.

“Počašćen sam što su predstavnici HRS-a potegnuli čak do Njemačke kako bi razgovarali sa mnom, kao i što me u budućnosti vide u nekoj od uloga u hrvatskom rukometu. Ipak, još uvijek aktivno igram za Wetzlar i trenutačno ne mogu donositi neke bitnije odluke”, poručio je Balić.

Nešto je ipak dogovoreno – bivši hrvatski kapetan do preuzimanja funkcije pomagat će svojim zasigurno korisnim prijedlozima i savjetima. “Kad mi u lipnju i službeno istekne ugovor te završim aktivnu igračku karijeru, rado ću se odazvati pozivu Saveza te prihvatiti pripadajuću funkciju. Vjerujem kako ću tada, nakon uvida u realnu situaciju, zajedno sa stručnjacima prirediti kvalitetan program kojim će se odrediti i daljnja budućnost hrvatskoga rukometa”, apostrofirao je.

Priča oko nasljednika upražnjenog mjesta hrvatskog izbornika nakon odlaska Slavka Goluže još nije ni blizu svome kraju. Najviše se u tom kontekstu spominjao Zvonimir Serdarušić, kojemu bi s mjesta pomoćnika asistirao Petar Metličić, no u igru se nedavno uključio i moćni PSG. U kombinacijama su još i Veselin Vujović te Irfan Smajlagić, a hrvatska je javnost putem raznih anketa na internetskim portalima izrazila želju da se razmisli i o – Lini Červaru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.