Ivica Đolo: “Zaslužena dvostruka kruna, a sljedeće sezone bit ćemo 30 posto jači!”

Ivica Đolo: “Zaslužena dvostruka kruna, a sljedeće sezone bit ćemo 30 posto jači!”

Čelni čovjek Nacionala Zagreb, Ivica Đolo dao je veliki intervju za CROfutsal u kojemu je govorio o raznim zanimljivim temama.

Getty Images

Ivica Đolo sigurno može biti zadovoljan prethodnom sezonom u kojoj je njegov klub Nacional Zagreb osvojio dvostruku krunu slavivši u futsal prvenstvu Hrvatske te kup natjecanju.

Sljedeće sezone klub će se natjecati u Ligi prvaka, a nakon nekoliko sezona hrvatski futsal opet bi mogao imati važnog predstavnika u elitnom europskom natjecanju: “U Nacionalu se radi 12 mjeseci 24 sata dnevno. To je jednostavno tako i zato nas krase rezultati.  Mislim da ćemo sljedeće sezone biti jači još trideset posto.”

Klub je na kraju prvenstvene sezone u finalu svladao Split Tommy koji je bio dostojan protivnik malonogometašima trenera Roberta Grdovića koji je u jednom trenutku navodno bio pred otkazom nakon dva slabija rezultata što je Đolo demantirao: “Nismo oko toga radili preveliku dramu, nismo razmišljali o otkazu treneru Grdoviću jer su trener i igrači podjednako prihvatili odgovornost. Nakon toga sve je bilo savršeno.”

Klub je pojačao još jedan vrsni malonogometaš Korab Morina koji je mladoj momčadi Nacionala donio dozu iskustva pred kraj prvenstva i uvelike pomogao u osvajanju dvostruke krune.

Nakon polufinala Europskog prvenstva u Hrvatskoj i četvrtfinala u Belgiji gdje smo poraženi od Italije, Hrvatska se etablirala kao važan kotačić europskog futsala, a ubrzo je očekuje nova EURO smotra u Srbiji: “Imamo jedno izvrsnu generaciju koja nas može obradovati medaljom uz malo sreće, međutim ne treba im nabijati nikakav pritisak. Sami plasman na EURO smotru je velika stvar za Hrvatsku.”

Bilo je govora o stanju u futsal prvenstvu koje je poluamatersko, ali Ivica Đolo naglašava kako je to liga koja je najuređenija na ovim prostorima unatoč tome što ima samo četiri ‘ozbiljna’ kluba u lovu na trofeje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.