Ivica Kostelić: Napravili smo krvne pretrage, sve je u granicama normale

Ivica Kostelić: Napravili smo krvne pretrage, sve je u granicama normale

- Sve je u najboljem redu. Trenirali smo veleslalom, zadovoljni smo, smještaj je dobar, kaže Ivica Kostelić

Ivica Kostelić/Getty Images

Prvi dio Hrvatske olimpijske reprezentacije, predvođen najboljim hrvatskim skijašom i stjegonošom Ivicom Kostelićem, u utorak u popodnevnim satima sretno je stigao u Soči.  Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim već su krenuli s prvim treninzima veleslaloma na skijalištu Rosa Khutor, gdje će se održati sva natjecanja u alpskom skijanju i gdje su odlični uvjeti za trening te su obojica naših skijaša jako zadovoljna s prvim dojmovima.

– Sve je u najboljem redu. Trenirali smo veleslalom, zadovoljni smo, smještaj je dobar, organizacija je na visokom nivou. Čak je impresivno koliko se ovdje izgradilo u posljednje dvije godine. Olimpijsko selo izgleda odlično, iako se osjeti naravno da su sigurnosne provjere povećane, rekao je Ivica Kostelić.

– Staze su dobre, treneri su bili na stazi za spust, kažu da je dobro pripremljena, ustvrdio je Kostelić.

Ivica Kostelić je u ponedjeljak prije puta za Soči bio na vađenju krvi, s obzirom da su u proteklom razdoblju primijećeni problemi sa smanjenom eksplozivnošću. Također znajući za obiteljske probleme sa štitnjačom, koje su prije imali Janica i Ante Kostelić, željelo se provjeriti i hormone štitnjače.

– Osjećam se dobro. Napravili smo krvne pretrage, sve je u granicama normale. Ako će biti potrebno sve ćemo to ponoviti na kraju sezone, rekao je Ivica Kostelić.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju je u petak 7. veljače, a  prvi od hrvatskih alpskih predstavnika nastupa Natko Zrnčić-Dim, u nedjelju 9. veljače u 11 sati po lokalnom vremenu (8 ujutro po srednjeuropskom vremenu) kada je na rasporedu utrka spusta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.