Ivica Kostelić: Mnogi su se na postolju promijenili, a ja sam ostao

Ivica Kostelić: Mnogi su se na postolju promijenili, a ja sam ostao

- Kada se uzme u obzir na to kakva je bila sezona, ovo je velika nagrada. Imati takvu konstantu kroz osam godina... Volio bih još jednom nastupiti na ZOI, ali to će biti teško izvedivo s obzirom na sve zdravstvene probleme, objasnio je Kostelić

Ivica Kostelić na pobjedničkom postolju/Getty Images

Četvrtim olimpijskim srebrom, trećim uzastopnim u kombinaciji Ivica Kostelić ispisao je novu stranicu hrvatske sportske povijesti. Iako je nakon ulaska u cilj izgledao pomalo razočarano, Ivica je nakon što se popeo na drugu stepenicu pobjedničkog postolja bio zadovoljan i ponosan,

– Kada se uzme u obzir na to kakva je bila sezona, ovo je velika nagrada. Imati takvu konstantu kroz osam godina, mnogi su se na postolju promijenili, a ja sam ostao. U cilju sam bio malo razočaran, mislio sam da možda neću ni medalju dohvatiti, jer spust je bio jedan od mojih najboljih u karijeri, ali evo treće srebro zaredom, nevjerojatno, rekao je Kostelić, koji je srebra u kombinaciji osvajao na na ZO-ju u Torinu 2006. i Vancouveru 2010. , dodavši u Vancouveru i slalomsko srebro.

Kostelić je u Soči stigao nakon velikih problema koji su ga mučili tijekom sezone. Forma uoči ZOI-a nije nudila previše optimizma, no Kostelić je još jednom pokazao srce šampiona.  Velike stvari na stazi Rosa Hutor najavio je odličnim nastupom u spustu. U slalomu je ostvario treći rezultat, brži od njega bili su samo Slovak Adam Žampa i Viletta što je na kraju bilo dovoljno za još jedno srebro u bogatoj riznici.

– Vrijeme u slalomu ne odgovara mojoj kvaliteti, tata mi je rekao da sam vozio u grču do zadnjeg međuvremena. Bolje sam išao na zagrijavanju, ali eto. Ja sam sretan najviše kada vidim zadovoljna lica svoje obitelji i ekipe s kojima dijelim i loše i zlo. Ove je sezone bilo puno više loših stvari, tako da mi je ovo velikom olakšanje. Volio bih još jednom nastupiti na ZOI, ali to će biti teško izvedivo s obzirom na sve zdravstvene probleme koji me muče zadnje tri godine, dodao je Ivica.

Natku Zrnčiću Dimu deseto mjesto u Sočiju najbolji je plasman u karijeri na Zimskim olimpijskim igrama.

– Zadovoljan sam, 10. mjesto na ZOI-ju je dosta visoko, nisam nezadovoljan. Imao sam preveliki zaostatak u spustu, slalom isto nije bio idealan, ali dao sam sve od sebe, zadovoljan sam kako je ispalo. Čestitam Ivici, danas dsu mi tri dobra prijatelja na postolju, rekao je Natko.

Švicarac Viletta senzacionalno se popeo na prvu stepenicu pobjedničkog postolja veliko je iznenađenje, ovom 28-godišnjaku dosad je najbolji plasman u ovoj disciplini u Svjetskom kupu bilo šesto mjesto još iz 2009. godine iz Val d’Iserea, dok je jedinu pobjedu ostvario u superveleslalomu u Beaver Creeku u prosincu 2011. godine.

– Viletta je dobar skijaš, ali nisam očekivao da može ponoviti ovakav slalom, stvarno me danas iznenadio, zaključio je Zrnčić-Dim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.