Ivica Kostelić: Moj cilj na OI u Sočiju je medalja, po mogućnosti zlatna

Ivica Kostelić: Moj cilj na OI u Sočiju je medalja, po mogućnosti zlatna

- Olimpijske igre su posebno natjecanje. Ja se osjećam dobro i počašćeno što ću nositi hrvatsku zastavu na otvaranju, objasnio je Kostelić

Ivica Kostelić/Getty Images

Hrvatska olimpijska delegacija uputila se sa Plesa na poprište 22. Zimskih olimpijskih igara. Na Plesu je očekivano najveću pozornost medija privukao najveći kandidat za olimpijsku medalju Ivica Kostelić. Najbolji hrvatski skijaš posljednje pripreme uoči Sočija odradio je u nešto drugačijem okruženju – morskom.

– Kratko sam se odmorio. Nekoliko dana u Novom Vinodolskom. Trenirali smo malo kondiciju. Odradili smo i jedan skijaški trening na Sljemenu. Zasad je moje zdravlje dobro. Olimpijske igre su posebno motivirajuće za mene. To je jedan od mojih prioriteta. Motiviran sam za postizanje onoga što mislim da bi bio odličan rezultat.

Kada je upitan da dodatno pojasni pojam “odličan rezltat”, Ivica je dodao:

– Pa na Olimpijskim igrama su to uglavnom medalje. Naravno i drugi su rezultati dobri, pogotovi u disciplinama u kojima objektivno ne mogu do medalje. No, moj cilj je sigurno medalja, po mogućnosti zlatna.

Najbolji hrvatski skijaš ove sezone je daleko ispod očekivanih rezultata u Svjetskom kupu. Muči se i mnoge zanima da li je možda forma tempirana baš za Soči.

– Nismo nešto posebno tempirali formu. No, uvijek smo imali Soči na umu tijekom cijelog pripremnog perioda, dodao je Kostelić i na kraju zaključio:

– Olimpijske igre su posebno natjecanje. Ja se osjećam dobro i počašćeno što ću nositi hrvatsku zastavu na otvaranju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.