Ivica Kostelić nakon Sočija: Sljedeća sezona mi je vjerojatno posljednja u Svjetskom kupu

Ivica Kostelić nakon Sočija: Sljedeća sezona mi je vjerojatno posljednja u Svjetskom kupu

Olimpijske igre su skup najboljih sportaša svijeta i samo mali broj zemalja može sudjelovati u raspodjeli i zato nam je posebno drago što smo među njima mogli upisati i ime naše države Hrvatske, rekao je Ante Kostelić

Ivica Kostelić/Getty Images

Nakon dolaska sa Zimskih olimpijskih igara hrvatsku alpsku delegaciju primio je predsjednik RH Ivo Josipović. Ivica Kostelić je prilikom prijema potvrdio da mu je sljedeća sezona vjerojatno i posljednja.

– Olimpijske igre su za mene jedinstvena civilizacijska tekovina i skup na kojemu se svake četiri godine okupljaju najbolji sportaši svijeta. Meni je drago i izuzetno sam ponosan što sam moga dati svoj doprinos da se Hrvatska upisala među zemlje koje su u Sočiju osvojile olimpijsko odličje”, rekao je Ivica i novinarima potvrdio da su mu Igre u Sočiju posljednje u karijeri koju, kako sada stvari stoje, planira najvjerojatnije završiti sljedeće sezone.

– Srebrna medalja iz Sočija, bila je ujedno i 11. medalja koju su hrvatski sportaši osvojili na ZOI, a od toga je 10 vlasništvo Janice i Ivice Kostelić. Janica Kostelić je sa četiri olimpijska zlata i dva srebra ujedno i najuspješnija alpska skijašica na Olimpijskim igrama, dok je jednu brončanu medalju osvojio biatlonac Jakov Fak, objasnio je Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza.

Trener i tvorac svih odličja Janice i Ivice, otac Ante Kostelić kazao je su Olimpijske igre za njega posljednja oaza onog pravog sporta, ali i svijeta koji je po olimpijskoj ideji zamišljen bez sukoba i ratova.

– Olimpijske igre su skup najboljih sportaša svijeta i samo mali broj zemalja može sudjelovati u raspodjeli i zato nam je posebno drago što smo među njima mogli upisati i ime naše države Hrvatske, rekao je Ante Kostelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.