Ivica Kostelić nakon Wengena: Jako sam sretan, ovo je za mene kao pobjeda

Ivica Kostelić nakon Wengena: Jako sam sretan, ovo je za mene kao pobjeda

- Spust je bio odlučujući jer bez dobrog nastupa u spustu, plasmana među 30, ne bi se ništa moglo napraviti u slalomu, rekao je Kostelić

Ivica Kostelić/Getty Images

Ivica Kostelić vratio se dobrim navikama, u Wengenu se po 60. put popeo na pobjedničko postolje. Superkombinacija vratila je hrvatsko skijanje u svjetski vrh.

–  Jako sam sretan, ovo je za mene kao pobjeda. Imao sam malo sreće, ali mislim da sam je zaslužio. Nekad izgubiš, nekad dobiješ za par stotinki. Ovo je jedno veliko olakšanje za mene s obzirom kako su stvari išle prošlu i ovu sezonu, rekao je Ivica Kostelić nakon odličnog nastupa u Wengenu.

– Nakon slaloma nisam znao da li će to biti dovoljno za postolje. Kada sam prošao kroz cilj vidio sam tih sedam stotinki zaostatka, ali poslije sam  pogledao međuvremena u slalomu i ona nisu bila dobra i zapravo sam u donjem dijelu nadoknadio zaostatak. Spust je bio odlučujući jer bez dobrog nastupa u spustu, plasmana među 30, ne bi se ništa moglo napraviti u slalomu. Ovaj slalom je jedan od najtežih na svijetu, rekao je Kostelić koji vjeruje i u dobre rezultate u nastavku sezone.

– Oduvijek sam bio očaran poviješću i jasno je da Wengen i Kitzbuhel puno znače za povijest skijanja. U subotu je slalom, pa tek onda Kitzbuhel i treba ići korak po korak, rekao je Kostelić.

Natko Zrnčić Dim također je imao razloga za zadovoljstvo.

– Zadovoljan sam šestim mjestom. Uvijek može bolje, izgubio sam postolje u donjem dijelu spusta i prvih nekoliko vrata slaloma. Mislim da sam pokazao da sam u vrhu kombinacije i odličan zalog za ostale utrke. Sitni detalji su odlučivali, stotnike. Siguran sam da u budućnosti na ovoj stazi imam šanse za postolje, možda i pobjedu. Moram popraviti nastup u spustu koji mi nije legao u donjem dijelu, rekao je Natko.

– Cijelu sezonu sam u solidnoj formi, ali stalno izvan 30. Ovo je moja disciplina i šesto mjesto je dobar rezultat. Očekujem i dobar rezultat na superkombinaciji u Kitzbuhelu, iako je to specifinčna utrka jer se umjesto spusta vozi Super-G, zaključio je Natko Zrnčić Dim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.