Ivica Kostelić ostao bez druge vožnje slaloma u Wengenu, Natko Zrnčić-Dim posljednji 29.

Ivica Kostelić ostao bez druge vožnje slaloma u Wengenu, Natko Zrnčić-Dim posljednji 29.

Kostelić je u srednjem dijelu staze napravio veliku pogrešku i u cilj ušao s velikih 5.38 sekunde zaostatka

Ivica Kostelić/Getty Images

Najbolji hrvatski skijaš Ivica kostelić produbio je ovogodišnju krizu, ostavši bez druge vožnje slaloma u švicarskom  Wengenu. Kostelić je startao pod rednim brojem pet, ali je nakon velike pogreške već nakon prve vožnje ostao bez prilike za osvajanjem bodova.

Drugi hrvatski predstavnik u Švicarskoj Natko Zrnčić-Dim osvojio je 29. mjesto s više od devet sekundi zaostatka za pobjednikom Pinturaultom. Natko je drugu vožnju izborio s 3.18 sekundi zaostatka, no u drugom je nastupu napravio veliku pogrešku, okončavši utrku kao posljednji.

– Žao mi je što je ovako završila druga vožnja. Prvu vožnju sam dobro odvozio, bio sam zadovoljan što sam s visokim brojem 61 i teškom stazom ušao u prvih 30. Nažalost, šteta za grešku u drugoj vožnji, takve stvari se događaju, nadam se da će drugi put biti bolje, izjavio je nakon utrke Natko.

Pobjedu je odnio Francuz Alexis Pinturault, koji je slavio ispred Nijemca Felixa Neureuthera koji je zaostao 34 stotinke. Treće mjesto je zauzeo vodeći nakon prve vožnje Austrijanac Marcel Hirscher koji je kroz cilj prošao sa 63 stotinke sporijim vremenom od Pinturaulta.

Kostelić je loše odradio gornji dio staze sa 67 stotinki zaostatka. U srednjem je napravio veliku pogrešku, izgubio četiri sekunde i u cilj ušao s velikih 5.38 sekundi zaostatka.

Ivica je tako u drugom slalomu zaredom napravio veliku pogrešku. Iako je u Wengenu u posljednjih pet slaloma dohvatio postolje ove sezone nažalost nije nastavio taj niz.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.