Ivica Kostelić nakon završnice Svjetskog Kupa: Bila je ovo teška i naporna sezona

Ivica Kostelić nakon završnice Svjetskog Kupa: Bila je ovo teška i naporna sezona

Najbolji hrvatski skijaš posljednji je slalom sezone u Lenzerheideu okončao na desetom mjestu s 2.90 sekunde zaostatka za Hirscherom, koji je odnio slalomski i Veliki kristalni globus

Ivica Kostelić / Getty Image

Austrijanac Marcel Hirscher drugu je godinu zaredom ukupni i slalomski pobjednik Svjetskog kupa. Osigurala mu je to nedjeljna pobjeda u švicarskom Lenzerheideu, koji je bio domaćin završnice Svjetskog kupa. Nijemac Felix Neureuther osvojio je drugo mjesto, dok je Mario Matt iz Austrije bio treći.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić posljednji je slalom sezone okončao na desetom mjestu s 2.90 sekunde zaostatka za Hirscherom. Kostelić se ubrzo nakon utrke oglasio na svojem facebook profilu:

– Bila je ovo teška sezona. Izvukli smo pokoji dobar rezultat i zadržali prvu jakosnu skupinu u slalomu, što je važno. Sada nam slijedi trening do lipnja. Nadam se da ste uspjeli uživati u skijanju i “showu” koji smo vam mi skijaši pružali kroz ovu sezonu. Čitamo se uskoro, poručio je svojim navijačima Kostelić.

Rezultati završnice slaloma: 1. Marcel Hirscher (Aut) 2:07.74, 2. Felix Neureuther (Njem) +0.76, 3. Mario Matt (Aut) +1.08, 4. Stefano Gross (Ita) +1.90, 5. Markus Larsson (Šve) +2.22…10. Ivica Kostelić (Hrv) +2.90

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.