Ivica Obrvan prvi Hrvat s diplomom Master Coacha EHF-a

Ivica Obrvan prvi Hrvat s diplomom Master Coacha EHF-a

Ivica Obrvan položio je za Master Coacha Europskog rukometnog saveza (EHF) bez čije se diplome u budućnosti neće moći voditi klubovi u najvećim natjecanjima.

Ivica Obrvan/Foto: rk-metalurg.mk

Veliko priznanje dobio je hrvatski strateg i trener francuskog Chameberyja, Ivica Obrvan koji je položio ispite za dobivanje licence Europske rukometne federacije po nazivu Master Coach.

Obrvan je za diplomu morao proći rad u tri stadija. Prva postaja bio je danski Silkeborg, nakon toga zaputio se u Mađarsku na Balaton, a potom je u završnoj fazi radio u Gyoru za vrijeme Europskog prvenstva rukometašica kojemu je suorganizator bila i Hrvatska.

Ovu licencu EHF je uveo kako bi u budućnosti samo treneri s tom diplomom mogli voditi klubove u najjačim natjecanjima poput Lige prvaka i Europskog prvenstva koji su pod patronatom EHF-a.

Obrvan je tako postao prvi Hrvat koji je položio ispite za diplomu, dok dva Hrvata bez polaganja posjeduju tu licencu. Prvi je trener našičkog NEXE-a Zdenko Kordi, dok je drugi profesor na Kineziološkom fakultetu Dinko Vuleta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.