Za Hrvatsku reprezentaciju postigao je 20 golova u 104 nastupa.

Ivica Olić: “Bilo mi je neizmjerno zadovoljstvo igrati za Hrvatsku!”

Ivica Olić: “Bilo mi je neizmjerno zadovoljstvo igrati za Hrvatsku!”

"Bilo je prekrasno, u ovih 14 godina odigrao sam mnogo lijepih, velikih, sretnih, ali i tužnih utakmica, sve je brzo proletjelo."

Prvi je put o odlasku razmišljao nakon EP-a u Poljskoj, na kojem ga nije bilo zbog ozljede, međutim tadašnji  izbornik Igor Štimac lako ga je nagovorio da ostane i pomogne u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

“Nakon Brazila želio sam završiti tu reprezentativnu priču, ali onda me izbornik i prijatelj Niko Kovač uvjerio da sam mu potreban, rekavši  mi kako imam 98 utakmica za Hrvatsku i da dohvatim stotku! Poslušao sam ga i dogurao sam do stotke”, otkriva Olić i nastavlja:

“Više nisam imao nikakvo opterećenje, ali želio sam završiti kvalifikacije za ovaj Euro i naravno da se javila nova ambicija, okončati reprezentativnu karijeru u Francuskoj! I onda se dogodio niz problema, počelo je odlaskom iz Wolfsburga u HSV. Sve sam manje igrao, a onda je krajem prošle godine stigla i utakmica protiv Rusije, nakon koje sam rekao: Ovo mi više ne treba! Bila je to prijelomnica, shvatio sam da od novog izbornika nisam dobio `klik´ kao od Štimca i Kovača. Na toj nas je prijateljskoj utakmici bilo 15-16 i samo ja nisam igrao. To je bilo to, ali ipak sam odlučio još malo razmisliti. Međutim, ništa se nije promijenilo i došlo je vrijeme da obznanim odluku.”

Na pitanje najljepšeg trenutka u reprezentaciji, Olić odgovara kako je bilo  mnogo velikih i važnih utakmica, mnogo velikih pobjeda, ali utakmica protiv Srbije u kvalifikacijama za Euro ostat će mu u posebnom sjećanju. Navodi kako:

“Nikad nisam doživio takav pritisak u danima prije dvoboja,  a kad je utakmica počela, činilo mi se kao da imam 100 kg, nikad se nisam tako osjećao! Da nismo pobijedili, imao sam dojam da bi navijači srušili stadion! “

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.