Ivica Olić nakon Švicarske: Švicarci drugo poluvrijeme nisu napravili ništa

Ivica Olić nakon Švicarske: Švicarci drugo poluvrijeme nisu napravili ništa

- Ova tri dana smo imali dosta sponzorskih obaveza i nismo se mogli posvetiti treningu, rekao je Ivica Olić

Nikica Jelavić, Ivica Olić i Dejan Lovren/Getty Images

Ivica Olić odigrao je odličnu utakmicu protiv Švicarske. Neumorni Ola s dva pogotka okrunio je još jedno požrtvovno izdanje u kockastom dresu.

Atmosfera u St. Gallenu bila je odlična, hrvatski navijači stvorili su domaću atmosferu.
– Šalili smo se uoči utakmice da bi možda kvalifikacije za Europsko prvenstvo trebali igrati ovdje, rekao je u šali Ivica Olić.

– Mislim da smo drugo poluvrijeme kao ekipa  odigrali jako dobro, to je ono što je izbornik od nas tražio. U prvom dijelu smo dosta griješili, bili smo nesigurni što je za mene i očekivano budući da tri mjeseca nismo bili zajedno, a ova tri dana smo imali dosta sponzorskih obaveza. Nismo se mogli posvetiti treningu i maksimalno se spremiti, ustvrdio je Ivica Olić nakon utakmice.

– Drugo poluvrijeme smo pokazali da možemo igrati i protiv reprezentacije kao što je Švicarska koja je među šest najboljih reprezentacija prema FIFA-inoj ljestvici.  Drago mi je i za moja dva gola. Želimo imati brzu tranziciju prema naprijed. Tako nas je Švicarska dobila u Splitu, mi smo nešto pokušavali, a oni su čekali priliku. Mislim da smo nakon 2:2 imali još nekoliko prilika da pobijedimo, Švicarci drugo poluvrijeme nisu napravili ništa, ustvrdio je hrvatski reprezentativac.

– Prvi dio smo se tražili, nismo stajali blizu protivnika, dosta toga smo im dozvolili. Pravili su nam probleme dubinskim loptama, u drugom poluvremenu nisu ništa napravili i težit ćemo takvoj igri svih 90 minuta. S obzirom da nekoliko igrača iz reprezentacije Švicarske igra samnom u klubu, jako ih cijenim. Na kraju krajeva pobijedili su Brazil i to zasluženo. Odigrali su suvereno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Žao mi je što Josip Drmić igra za Švicarsku, dobro bi nam došao u budućnosti. Želim mu puno sreće, odličan je igrač, rekao je Olić koji još nije odlučio gdje će igrati iduće sezone.

– Imam mogućnost produžiti s Wolfsburgom, ali to sam zasad ostavio po strani. Dobio sam, pomalo neočekivano, zanimljivu ponudu iz Engleske. Neočekivano sam došao u dilemu da li otići probati odigrati tu jednu sezonu u Premierligi koja mi je cijelu karijeru tiha patnja. Kada sam najmanje očekivao došla je ta ponuda, ali nisam još ništa odlučio, zaključio je Ivica Olić.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.